Naar boven

Welke printer technieken zijn er?

Verschillende printertechnieken

In grote lijnen zijn er 2 soorten printtechnieken, er zijn inkjetprinters en laserprinters. Deze 2 soorten worden veel gebruikt op kantoor en thuis. Als een doorslag van belang is, dan kan er nog wel gewerkt worden met een matrixprinters ( dit zijn die printers die je echt hoort printen, met pennetjes werken en een inktlint ). Daarnaast zijn er nog heel veel soorten professionele printers die heel snel, hele grote vlakken kunnen printen, of printers die geen moeite hebben om op een golfbal ( ronde oppervlaktes ) te printen. Dit zijn allemaal wel soorten printers die werken met specifieke inkten.

Kort gezegd, inkt is een vloeistof en een laserprinter werkt met droge poeder. Er zit natuurlijk een heel (technisch) verhaal aan vast waardoor de inkt of poeder op papier komt en blijft zitten, maar daar zal ik u niet mee vermoeien. Al is het best fascinerend om het procedé te zien werken, als u er meer over wilt weten: dit is de pagina naar Wikipedia hoe werkt een inkjetprinter.

Zo is er ook veel te vertellen over de techniek van een laserprinter. Als u op deze link klikt, komt u op de pagina van Wikipedia terecht met informatie over hoe een laserprinter werkt. 


Welkom, voor het navullen van cartridges!

Dit zeg ik graag en is ook zo. We zijn blij als u de weg heeft weten te vinden naar 1 van onze winkels. Kijk hier voor onze adressen.

Hieronder kunt u ook nog uw printertype of cartridge nummer achterlaten, opdat wij u aan kunnen geven wat het navullen van uw cartridge gaat kosten. Bij vragen, u kunt altijd de winkel van uw keuze bellen of mailen, maar u kunt ook tijdens openingstijden via de chat, zie hier rechtsonder, met mij in contact te komen.

 

Wat kan ik besparen?

Ontdek het hier!