Naar boven

Mijn printer blijft leeg melding geven na het plaatsen van een gevulde cartridge?

De meeste printers accepteren probleemloos een nagevulde cartridge. Veel cartridges kunnen wij, wanneer wij deze vullen, ook resetten. Deze cartridges worden dan door de printer weer gezien als nieuwe, volle cartridge. Dit geldt voor de cartridges zonder printkop maar met chip. Zoals de losse Canon, (oudere types) Epson en (nieuwste) Brother cartridges. 

Ook zijn er cartridges waarbij resetten niet nodig is, deze worden na het vullen automatisch al herkend als vol. Dit geldt voor Brother en (oudere) losse Canon cartridges. 
Een Brother printer zal na het plaatsen van een nieuwe of nagevulde cartridge vragen of u deze cartridge verving. U mag hier ja op antwoorden, hierdoor zal het nieuwe inktlevel (=vol) netjes worden aangegeven.

Sommige printers blijven een leeg melding geven maar zullen wel gewoon printen.

Er zijn ook cartridges die na het vullen, in de printer blijven aangeven dat ze leeg zijn. Deze melding is gewoon te negeren, u ziet vanzelf aan de afdruk wanneer deze cartridge weer aan het leeg gaan is. Mocht uw printer toch eigenwijs zijn en weigeren na het plaatsen van een gevulde cartridge, dan is het waarschijnlijk nodig deze zelf even te resetten. Hoe dat moet leest u bij onze tips & trucs.

Belangrijk: Accepteer nooit een zogenaamde “update” van uw printer, die automatisch op uw beeldscherm verschijnt. Deze updates zorgen er namelijk in de meeste gevallen voor dat uw printer de hervulde cartridge niet meer herkent en zal door de printer geweigerd worden.