Naar boven

Kan een cartridge lang uit de printer blijven?

Waar u op moet letten als u een lege cartridge uit de printer haalt, is dat de printer zelf niet lang zonder een cartridge blijft stilstaan. Het gaat hier om printers waar gescheiden cartridges in zitten. In deze printers zit per kleur een aparte cartridge, maar de printkop zit dan in de printer zelf en niet op de cartridge.

Het gebeurt namelijk wel eens dat mensen de lege cartridges uit de printer halen en deze een paar dagen later pas komen bijvullen. En als de gevulde cartridge dan nog eens dagen uit de printer blijft, dan droogt de printkop die IN de printer zit ook in. Als u dan een nieuwe of gevulde cartridge terug zet, dan kan dit problemen opleveren omdat er opgedroogde inkt in de printkop zelf zit en dan voor een verstopping zorgt.

Laat uw printer niet te lang zonder cartridges.
Ons advies is, zeker bij printers met gescheiden cartridges, haal de cartridge die leeg is uit de printer pas op het moment dat u deze gaat bijvullen of vervangen. Probeer echt binnen 24 uur een weer gevulde cartridge in de printer te krijgen.

Lege cartridges kunnen niet te lang bewaard worden in verband met uitdroging, volle cartridges kunnen probleemloos als reserve op voorraad gelegd worden.