Naar boven

Hoeveel pagina’s kan ik printen met mijn cartridge?

Dat hangt af van de cartridge, de printer, het papier en de mate van gebruik. Alle inkjet printers gebruiken een kleine hoeveelheid inkt om de printkoppen bij normaal gebruik te reinigen en tussen printopdrachten door te beschermen.

Bij incidenteel printen verbruiken sommige printers drie keer zoveel inkt dan bij het afdrukken van meerdere pagina’s achter elkaar. Die extra inkt gaat op aan het schoonhouden van de spuitmondjes in de printkop. Weinig printen kost dan toch veel inkt.

Wanneer wij een cartridge voor u vullen, doen wij deze weer helemaal vol.
Een nagevulde cartridge gaat net zo lang mee als een nieuwe cartridge. Soms zelfs langer, omdat in sommige type cartridges meer inkt gaat bij het navullen. Wanneer een cartridge te vaak gevuld is of deels is uitgedroogd, krijgen we hier minder inkt in. Dan zullen wij het advies geven (een volgende keer) een nieuwe cartridge aan te schaffen.

Wat printerfabrikanten op de verpakking zetten over het aantal pagina’s dat de cartridge moet kunnen printen, is gebaseerd op het direct achter elkaar afdrukken van pagina’s.

Ook is dit getal gebaseerd is op een bepaalde ISO-norm die fabrikanten moeten hanteren. Er wordt gerekend op basis van een 5% dekking. Oftewel: als je alleen maar pagina’s zou printen waarvan de inktdekking 5% is, zou je theoretisch dat aantal prints moeten kunnen maken met één cartridge.