Naar boven

Hoe vervoer ik mijn cartridge?

Wanneer u met een lege cartridge naar de winkel komt, is het belangrijk deze op de juiste manier te vervoeren. Na het vullen verpakken wij de cartridge voor u op de juiste manier, met passend kapje/ zakje. Wij raden aan deze te bewaren voor een volgend bezoek. Mocht u deze (nog) niet hebben, dan is het belangrijk op de volgende dingen te letten: 

Wikkel uw cartridge in keukenpapier voordat u hem in een plastic zakje doet. Nooit zomaar los in een tas, (broek) zak vervoeren. Een cartridge, ook al is deze leeg, kan altijd nog inkt afgeven. Naast dat het knoeit en moeilijk uitwasbaar is, kan de inkt door de zuigende werking van de sponsjes weer terug in de cartridge worden getrokken. En komt er blauwe inkt bij het gele in, dan krijgen wij dit soms niet meer goed.

Plak ook nooit een plakbandje over de printkop, dit kan hetzelfde effect geven. Daarnaast kunnen de contactjes op het printplaatje beschadigen bij het weer verwijderen van het plakband. Raak deze contactjes of eventuele chips op een cartridge dan ook niet aan met uw vingers en zorg dat deze niet beschadigen.

Na het vullen is het belangrijk de cartridge rechtop te bewaren. Op de manier waarop deze ook in de printer geplaatst wordt. Een gevulde cartridge kan dan prima op voorraad gezet worden, zo heeft u altijd een reserve.