Naar boven

Consumentenbond Printerinkt Enquête

In de Digitaalgids mei/juni 2014 staan de resultaten van de enquête die de Consumentenbond hield over printerinkt. De enquête werd gehouden onder 3800 gebruikers van een inkjetprinter. Er werd gekeken naar de originele merkcartridges, de navulwinkel, het zelf navullen en diverse merken klooncartridges.

De resultaten tonen opnieuw dat het navullen van inktcartridges de milieuvriendelijkste en voordeligste manier is. Wanneer de consument wordt gevraagd wat ze aanraden, dan scoort navullen van inktcartridges het hoogst!
Niet het origineel, niet de klooninkt, maar de inkt van de navulwinkel komt als beste uit de bus. Deze wordt door ruim 80% van de gebruikers aangeraden. Omdat wij erg trots zijn op deze uitkomst van de Consumentenbond printerinkt enquete, laten wij ze u graag hier zien.

U ziet op deze pagina de tabellen, overgenomen uit 'de Digitaalgids mei/juni 2014', met de resultaten op de vragen 'Raadt u deze cartridge aan?' en 'Wat vindt u van de kwaliteit van de afdrukken en het aantal afdrukken?'. Als u op een tabel klikt opent zich deze groter in een nieuw scherm.

"Niet het origineel, niet de klooninkt, maar de inkt van de navulwinkel komt als beste uit de bus. Deze wordt door ruim 80% van de gebruikers aangeraden."
(Consumentenbond Digitaalgids mei/juni 2014)