Naar boven

Print uw draadloze printer heel langzaam?

Wanneer uw printer zonder problemen draadloos is geinstalleerd maar het afdrukken heel langzaam gaat, kan dit aan de Wifi verbinding liggen.
U kunt dit controleren door eens een USBkabel te gebruiken, print uw printer dan wel op normale snelheid dan ligt het dus aan de Wifi verbinding.

Steeds meer apparaten maken gebruik van de 2,4 GHz frequentie. Gevolg hiervan is dat in sommige gevallen een zogenaamde ether vervuiling ontstaat rond deze 2,4 GHz frequentie.
Om te kunnen uitsluiten of het probleem in uw printer zit, kunt u de volgende punten controleren en uitvoeren.

Symptomen:
– traag printen zelfs voor een simpele testpagina
– printopdrachten worden niet geheel geprint
– een hoog piepend geluid

1.Plaats het apparaat (als test) dichterbij de router/modem. Tussen de 1 en 3 meter afstand (in dezelfde ruimte) voor een signaal stabiliteitstest.

2.Verwijder de spanningsaansluiting van de router/modem voor 30 seconde en start de router/modem opnieuw op.

3.Ga in het gebruikersmenu van de printer naar het Netwerk menu en reset de machine naar fabrieksinstellingen. Dit is voor elke printer anders, raadpleeg daarvoor eerst de handleiding. Verbind de printer opnieuw met de router/modem en stel uw printer in op een vast IP-adres.

4.Download via internet een programma voor het controleren van de Wifi signalen die in uw omgeving worden uitgezonden. Een goed programma voor een laptop voor deze taak is : “INSSIDER” van Metageek. Aan dit programma kunnen kosten zijn verbonden. Voor android bezitters zijn er ook diverse gratis apps via de Google Play Store voor smartphones en tablets te downloaden.