Naar boven

Werken voor linkshandigen

Door Inkstation - 20 oktober 2020 - Leuke weetjes
Leonardo da Vinci, Beethoven, Johan Cruijff en Prinses Amalia. Vier totaal verschillende personen, maar ze hebben één ding gemeen. Ze zijn namelijk alle vier linkshandig. Maar wat maakt iemand nou eigenlijk linkshandig?

De oorsprong
Als je linkshandig bent, heb je een lichte voorkeur om handelingen met de linkerhand uit te voeren. Wist u dat slechts 15% van alle mensen ter wereld linkshandig is? Maar waar komt die voorkeur voor de linkerhand vandaan? Grotendeels komt dat door erfelijkheid. Uit onderzoek is gebleken dat de kans op een kind dat linkshandig is, van ouders die beiden rechtshandig zijn, slechts 10 procent is. De kans bij ouders die beiden linkshandig zijn is daarentegen 40 procent.
 
Rechts georiënteerd
Hoewel de keuze voor ‘handigheid’ dus grotendeels genetisch bepaald is, kan het soms ontzettend lastig zijn te werken in een wereld die zich voornamelijk richt op de rechtshandige mens. Schrijven, met een muis werken, knippen of het slijpen van een potlood vereisen net even een andere aanpak. Want welke linkshandige herkent het niet? U probeert die ene zakelijke brief zó netjes te schrijven, veegt u vervolgens met uw hand de inkt volledig uit. En dat iedere keer weer…

Handige hulpmiddelen
Gelukkig hoeft dat geen probleem te zijn. In ons assortiment vindt u namelijk pennen, (kleur)potloden, scharen, linialen, muizen en zelfs puntenslijpers voor linkshandigen. Dat maakt het werken nét een beetje makkelijker. Want Inkstation werkt voor iedereen. Dus ook voor jullie, linkshandigen!

Bekijk hier ons linkshandig assortiment!