Naar boven

Werk Geluk top 5

Door Inkstation - 25 februari 2020 - Leuke weetjes

Gelukkig zijn. Een emotie die je vertelt dat je tevreden bent over de huidige situatie. Je voelt je fijn, opgewerkt en blij.
Het is een aangenaam gevoel dat je het liefst de hele dag wilt behouden. Reden voor ons om uit te zoeken naar wat mensen nu écht belangrijk vinden op het werk.


Uit de test komt een goede werk/privé balans als overduidelijke winnaar uit de bus. Dat begrijpen we, want alleen met een goede balans kom je op beide plaatsen goed tot je recht. Heb je thuis alles goed geregeld? Dan kun je de focus op je werk leggen. Krijg je de benodigde ruimte op je werk om thuis alles op rolletjes te laten lopen? Top, dan ben je ook thuis ook een fijner mens.
En hoe zit het met je ontspanning? Zijn je dagen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat volgepland? Niet doen! Ben lief voor jezelf. Het is oké om eens even niets te doen. Je hoeft niet 24/7 bereikbaar te zijn. En ‘nee’ zeggen is misschien moeilijk, maar niet onmogelijk.
Gewoon doen! Bewaak je grenzen. Een grotere dienst kun je jezelf niet bewijzen.


Het hebben van fijne collega’s zorgt voor een gevoel van vertrouwen en verbondenheid. Daarom staan de leuke collega’s op de tweede plek in de resultaten van ons mini-onderzoek naar werkgeluk. Je hebt vast collega’s die je op momenten het liefst achter het behang plakt. Van die betweterige types met koffie-adem, die jou op hun vervelende toontje uitleggen wat je al lang weet.
Of het overambitieuze type dat altijd een wit voetje bij de baas probeert te halen.
Maar heb jij ook zo’n fijne collega? Die collega die een belangrijke bron van inspiratie is, die je een hart onder de riem steekt als het even tegenzit? Die collega die aan één blik of aan één woord genoeg heeft en jou op eenzelfde manier laat weten ‘I’ve got your back’?
Die collega hebben we allemaal nodig!Muziek
kan emoties oproepen en brengt je in no-time in een bepaalde stemming. Niet gek dus dat uit ons onderzoek blijkt dat we leuke muziek tijdens het werken heel belangrijk vinden. Welke soort muziek dat is, is natuurlijk heel persoonlijk.
Wil je jezelf oppeppen? Of moet je je juist goed concentreren? Is het een dag voor de blues in het kader van ‘gedeelde smart is halve smart’?
Of mag het tempo wel wat omhoog met een bijbehorend aantal beats per minuut?
Maak je eigen playlist of luister eens naar die van ons: happy@work!

Resultaten, KPI’s, productiviteit, prioriteiten en dan ook nog de waan van de dag…
Maar hoe zit het met je persoonlijke ontwikkeling?
Hoe en wanneer werk je aan jezelf? En hoe ziet jouw werkgever dit?
Op nummer vier in ons onderzoek staat het leren van nieuwe dingen. Door jezelf te blijven ontwikkelen en nieuwe dingen te leren groeit je zelfvertrouwen. En dat is weer goed voor je werkgeluk.
En hé, op de werkvloer raak je toch nooit uitgeleerd? Wat is jouw volgende persoonlijke doelstelling?


Gezonde voeding op het werk is steeds belangrijker, ook op het werk.
Weet jij welke voeding goed voor je is? En lukt het jou om ook op je werk gezonde keuzes te maken? Uit ons onderzoek blijkt dat werkgeluk ook afhankelijk is van gezonde voeding en tussendoortjes op je werk. Dus laat de taart, snoeppot en ongezonde snacks voor wat ze zijn. Kies voor tomaatjes of worteltjes in plaats van die chocoladereep. En heb je wat te vieren? Gewoon doen! Maar wel extra genieten.