Naar boven

Welk thuiswerk type bent u?

Door Inkstation - 11 mei 2021 - Tips & Tricks
Velen van ons werken inmiddels al langere tijd thuis. Daardoor bent u al wat meer gesetteld en heeft u een eigen ritme en eigen patronen opgebouwd. U bent een thuiswerktype geworden! En zoals dat met alles gaat, brengt ieder type voor- en nadelen met zich mee. Dat is helemaal niet erg, want met een paar handige kantoorartikelen haalt u het beste uit uw thuiswerkende zelf. Wij geven u tips, het enige wat u moet doen is voor u zelf nagaan: welk thuiswerktype bent u?
Jungle Joyce

Een cactus links in de hoek, een Aglaonema rechts in de hoek en een grote Pannenkoekenplant in het midden. Uw thuiswerkplek is omgetoverd tot een ware jungle. Jungle Joyce is dan ook een bijnaam die u zeker verdient. Om u heen heeft u heel wat handige kantoorartikelen verzameld. Wél allemaal duurzaam natuurlijk. Gedurende de dag bent u de rust zelve. Maar dat komt ook omdat u de ochtend begint met een korte maar krachtige work-out en in de pauze weer helemaal zen wordt door een kwartiertje yoga. Namasté!

Tips voor Jungle Joyce
De Jungle Joyce waant zich natuurlijk het liefst in een ware jungle. En daarin mag een luchtbevochtiger niet ontbreken. Met de luchtbevochtiger haalt u gemakkelijk de tropische lucht naar uw thuiswerkplek. En het is goed voor uw gezondheid! Als Jungle Joyce past het daarnaast ook helemaal bij u om uw thuiswerkplek duurzaam aan te kleden. Denk hierbij aan een prikbord van kurk: lekker old skool, duurzaam én effectief. Hang hier uw, op een gerecycled memoblaadje geschreven, notitie op. Dan heeft u altijd een geheugensteuntje bij de hand. Gebruikt u hiervoor de houten push-pins? Groener kan niet!

 
Pieter Pijn

“Auw, mijn rug. En mijn nek doet zoveel pijn, ik snap er niks van.” Heeft u sinds het thuiswerken ook steeds meer pijntjes? En deelt u dat ook graag continu met uw collega’s? Dan bent u een echte Pieter Pijn. De hele dag door wisselt u af met verschillende zithoudingen. U heeft alle opties op uw bureaustoel al gehad. En begrijpelijk hoor, want van acht uur lang achter een bureau zitten wordt niemand echt blij. Maar heeft u al eens gekeken welke mogelijkheden er allemaal zijn om het zo aangenaam mogelijk te maken?

Tips voor Pieter Pijn
Er zijn tegenwoordig zoveel producten die het thuiswerken een stukje gemakkelijker maken. Pijn lijden achter uw computer is écht verleden tijd! Kijk eens naar de ergonomische producten die Inkstation te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan voetensteunen, pols- en rugsteunen en een laptopstandaard zodat u op de juiste hoogte kunt werken. Ook een goede bureaustoel in plaats van uw keukenstoel doet wonderen. Laat u eenmalig adviseren en u zult nooit meer klagen. Wel zo prettig voor uw collega’s ook!

 


Dromerige Donna

PING! De wasmachine is klaar, even een kijkje nemen. BAM, wat gebeurt daar buiten? Jep, weer afgeleid… Herkent u u zelf hierin? Dan bent u een Dromerige Donna. U doet echt uw best hoor, om goed thuis te werken. Maar u krijgt uw draai toch niet helemaal gevonden. Al die geluiden om u heen.Uw collega’s houden u er ook regelmatig mee voor de gek. “Wat zeg je?”, “Sorry, kun je dat nog een keer herhalen?”. Dat zijn uitspraken die regelmatig uit uw mond komen. Ach, ze herhalen het vast met liefde nog een keer.

Tips voor Dromerige Donna
Voor een Dromerige Donna is de headset perfect. Zo is het makkelijker om u tijdens een meeting ook echt te concentreren op wat er gezegd wordt. Ook is het gebruik van een oorkap aan te raden. Ik hoor u nu denken, een oorkap gebruiken ze toch in de bouw? Dat klopt! Maar een oorkap dempt het omgevingsgeluid zodat u niet meer van het minste of geringste opschrikt. Ideaal dus om op te zetten wanneer u echt even wat af moet ronden of uiterste concentratie nodig is.

 

Wouter Workaholic

U bent een gedreven type en heeft uw draai sinds het thuiswerken helemaal gevonden. Elke dag bent u koste wat het kost minimaal acht uur productief. En een vaste werkplek is aan u niet besteed. Waar u werkt maakt niet uit, als het werk maar af is. Komt er een mailtje binnen? Dan reageert u meteen. Misschien was u altijd al een workaholic en heeft deze periode dat versterkt; u heeft immers toch niet veel anders te doen. Of bent u bang dat collega’s denken dat u niks uitvoert wanneer u thuiswerkt? Hoe dan ook, het vele werken kan op den duur zijn tol eisen. Uw grootste valkuil is dat u teveel hooi op uw vork neemt. Maar niet getreurd, daar valt genoeg tegen te doen.

Tips voor Wouter Workaholic
Wat is de scheidingslijn tussen uw werk- en privéleven? Dat is belangrijk om voor u zelf te bepalen. Zorg daarnaast voor een vaste werkplek, dat geeft rust. Ook structuur aanbrengen aan uw dag geeft rust. Begin op vaste tijdstippen en neem op vaste tijdstippen pauze. Als Wouter Workaholic vindt u het lastig om genoeg te drinken tijdens uw werkdag, dit schiet er simpelweg bij in. Maak daarom gebruik van een koffiekan of waterkan. Zo heeft u het altijd binnen handbereik. Daarnaast is het voor de workaholic essentieel om to do-lijstjes te gebruiken. Zo behoedt u u zelf voor te veel werk op één dag. U kunt ten slotte niet alles tegelijk!

 

Gezellige Gina

Bent u altijd in voor een praatje en staat LOL op uw voorhoofd geschreven? Dan bent u een échte Gezellige Gina. Uw collega’s weten precies hoe uw medebewoners eruit zien en hebben uw huisdieren al minstens honderd keer door beeld zien lopen. Als Gezellige Gina begint u uiteraard op maandag al over de vrijmibo. Inmiddels digitaal, maar niet minder gezellig. En wanneer u belt, is het altijd een verrassing wat u wilt bespreken. Soms is het een vraag over het werk, soms ook gewoon om even te kletsen. Met u ben je zo weer een half uur verder. Maar ach, dat geeft toch niks?

Tips voor Gezellige Gina
De webcamcover en de mute-knop zijn voor u uitgevonden. Is het een chaos in huis? Dan zet u het geluid op mute en schuift u de webcamcover even dicht. U wilt toch niet dat de hele ‘vergaderzaal’ mee kan gluren? Daarnaast is ook voor u de to do-lijst een perfect kantoorartikel. Tussen alle gezellige gesprekken door, kunt u met een to do-lijst toch het overzicht behouden. Werkt wel zo efficiënt.

 


Noud Nietzonauw

Thuiswerken? U vindt het ideaal! Lekker laat uw bed uit, met uw pyjama achter de computer kruipen en ondertussen met een schuin oog uw favo Netflixserie bingen. Uiteraard bent u tussendoor ook gewoon hard aan het werk en maakt u deel uit van diverse online meetings. Dit combineert u wel vaak met een spelletje op uw telefoon. U kan twee dingen tegelijk. Maar jep, uw collega’s hebben dit echt wel door! De pauze besteedt u aan het huishouden. Super efficiënt! Eigenlijk is alles bij u op orde, behalve uw werk. Maar thuiswerken betekent ook even genieten, toch?

Tips voor Noud Nietzonauw
Laten we beginnen met een wekker. Het liefst eentje zonder snooze-functie. Zo zorgt u ervoor dat u in ieder geval op tijd begint met werken. Daarnaast is het slim om een aantal opbergartikelen aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een pennenbakje en een aantal opbergboxen. Zo brengt u een beetje structuur aan op uw bureau. En structuur heeft weer een positief effect op uw concentratie en motivatie. Haalt dit toch een beetje de Wouter Workaholic in u naar boven?

 


Alles voor de thuiswerkers
Iedereen is anders en misschien herkent u zich in alle types wel een beetje. Dat is helemaal niet erg, voor iedereen zijn er bijpassende kantoorartikelen die u helpen om optimaal thuis te werken. In onze winkels geven we u graag advies over welke producten bij u passen! Aan alle thuiswerkers: heel veel succes!