Naar boven

Wat te doen met een lege inkt- of toner cartridge?

Door Inkstation - 22 september 2021 - Tips & Tricks
Een inktcartridge (ook wel inktpatroon genoemd) is een uitneembaar en vervangbaar onderdeel van een inkjetprinter. In een laserprinter heet dit onderdeel een toner cartridge. In beide gevallen geldt dat de cartridges na verloop van tijd leeg raken, afhankelijk van de printcapaciteit van de cartridge. Wat zijn dan de opties? En wat is de beste optie die duurzaam is, zorgt dat de printer weer probleemloos print en niet teveel kost.

Laten navullen!

Wanneer een cartridge leeg is kan deze in de meeste gevallen worden nagevuld. Dit doen we ter plekke wanneer u met de cartridge langskomt in één van onze winkels.
Werken met een reserve cartridge is hier ook mogelijk, zorg dan dat deze altijd vol op voorraad gelegd wordt. Zo kunt u altijd door printen als er een cartridge leeg is en voorkomt u uitdroging.
Duurzaam score: 10
Uw cartridge wordt hervuld, er belandt niets bij het afval. Wanneer u zorgt dat de cartridge met regelmaat wordt gebruikt en niet te lang leeg is, kunnen we deze meerdere malen navullen.
Probleemloos printen score: 9
Uw printer print weer als voorheen. Cartridges met chip worden gereset zodat deze weer als nieuw en vol worden herkend. In enkele gevalen kan de chip niet worden gereset, u krijgt dan in de winkel instructies mee.
Lage kosten score: 9
U bespaart al snel tot 70% ten opzichte van het kopen van een nieuwe cartridge. Reken maar uit wat u kunt besparen als u uw cartridge 10x bij ons laat navullen.
Enthousiast geworden? Ontdek hier wat u kunt besparen door het laten navullen van uw cartridge.

Zelf navullen

Het is ook mogelijk de cartridge zelf na te vullen, u koopt hiervoor een navulsetje in onze winkels. Laat u wel eerst even uitleggen waar op te letten tijdens het navullen en zorg dat u zorgvuldig te werkt gaat en knoeien voorkomt.
Duurzaam score: 10

Op misschien wat keukenpapier na, om wat geknoei weg te vegen, geeft het zelf navullen geen afval. En bij regelmatig gebruik en tijdig navullen kan dit per cartridge meerdere malen worden gedaan.
Probleemloos printen score: 8
De ene cartridge is makkelijker zelf na te vullen dan de andere cartridge. Ga altijd zorgvuldig en met instructies vooraf te werk om problemen en lekkage te voorkomen.
Lage kosten score: 10
De voordeligste oplossing zonder twijfel. Tenminste als het goed wordt gedaan natuurlijk. En de inkt aan uw vingers, moet u even op de koop toe nemen.
Enthousiast geworden? Mail ons uw printer type of cartridge nummer en vraag ons naar de mogelijkheden wat betreft zelf navullen van uw cartridges.

Nieuwe cartridge kopen, oude weggooien.

Nieuwe cartridges zijn gemakkelijk bij meerdere verkooppunten verkrijgbaar, maar vaak behoorlijk prijzig. 
Duurzaam score: 5
Uw oude cartridge mag in principe bij het normale restafval, alleen door deze in speciale recycle boxen te gooien kunnen deze weer worden hergebruikt/gerecycled. U vindt deze bakken in onze winkels.
Probleemloos printen score: 10
Een nieuwe cartridge zal door de printer als nieuw worden herkend en probleemloos verder printen.
Lage kosten score: 5
De kosten lopen behoorlijk op wanneer u elke keer een nieuwe inkt- of tonercartridge koopt.
Enthousiast geworden? In onze winkels hebben we een ruimte voorraad aan nieuwe inkt- en tonercartridges en levert u gelijk uw oude cartridges in.

Heel veel lege inkt  en toner cartridges liggen waar u vanaf wilt? Neem contact op voor de ophaalservice.