Naar boven

Wat is plastificeren?

Door Inkstation - 12 mei 2022 - Leuke weetjes
Plastificeren is een methode om uw belangrijke documenten te omhullen met een beschermend laagje, zodat deze voor langere tijd bewaard kunnen blijven. Na het plastificeren van uw documenten hoeft u zich geen zorgen te maken over aantasting door bijvoorbeeld vocht of vuil. Plastificeren wordt ook wel lamineren genoemd.

Zelf plastificeren
Wilt u zelf aan de slag met plastificeren? Dan kunt u kiezen tussen koud en warm plastificeren. Plastificeren met warmte zorgt ervoor dat de hoes of pouch om uw document heen wordt ‘gesmolten’. Koud plastificeren werkt door middel van lijmbelletjes die als het ware op elkaar worden geperst, zodat de zijden van de hoes aan elkaar geplakt worden.

Documenten plastificeren
U kunt diverse papieren plastificeren om ze te beschermen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan presentatiesheets of hand-outs tijdens een beurs, uitlegdocumentatie bij machines op de werkvloer of memo’s. Buiten uw werk kunt u denken aan het plastificeren van recepten of kindertekeningen.

Plastificeren of lamineren?
In principe worden deze twee termen naast elkaar gebruikt. Plastificeren kan zowel koud als warm gebeuren, net als lamineren. Plastificeren doe je ook met een lamineermachine. Denkt u erover om een lamineermachine aan te schaffen? Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste lamineermachine. Voor advies over plastificeren en lamineren kunt u terecht bij ons. Wij helpen u graag.

Bekijk hier alle lamineermachines in onze webshop