Naar boven

Vul uw tijd met creativiteit

Door Inkstation - 11 december 2020 - SCRIBZEE by Oxford
De dingen die u graag deed kunnen nu nog even niet, toch wil u graag bezig blijven. Ga op zoek naar een nieuwe creatieve hobby en vul uw extra vrije tijd met iets waar u blij van wordt!

Zoek iets wat bij u past. Niet iedereen heeft dezelfde interesses. Ga daarom op zoek naar iets waar u blij van wordt. Probeer een aantal dingen uit en ga op zoek naar inspiratie door bijvoorbeeld online te zoeken.

Een optie is om te starten met een bullet journal. Een bullet journal geeft u de mogelijkheid om uw tijd in te delen op de meest creatieve manier. U vult uw planning en to-do lijstjes in maar er is ook ruimte voor creativiteit.

De lege pagina’s in de Oxford My Journal zijn speciaal gemaakt om uw creativiteit op los te laten. Heeft u moeite uw creatieve vonk te vinden? Begin dan met het verzamelen van inspiratie. Doe dit online, in tijdschriften of haal inspiratie uit uw omgeving. Verzamel uw materialen en ga aan de slag. Ben niet te streng voor u zelf en begin! Door te tekenen creëert u voor u zelf een moment van rust: er hoeft even niets anders en u kunt uw gedachten laten gaan.

Laat van u horen! Maak muziek! De wetenschap benadrukt vaak hoe goed muziek voor ons is.  Muziek stimuleert het brein én doet dat dieper dan menig ander intellectueel, creatief of fysiek streven. Misschien hebeft u een tijd geleden al geleerd om een instrument te bespelen of heeft u het altijd willen leren. Nu is de tijd!

Kijk een aantal video’s, begin aan een online leer programma en ben niet bang om fouten te maken. Schrijf u eigen muziek, speel uw eigen nummers en heb plezier!

Kunt u dat tekenblok van de basisschool nog herinneren? Het is niet zomaar dat de meeste kinderen tekenen de allerleukste les vinden. Tekenen is misschien wel de puurste vorm van een idee in uw hoofd concreet maken en op papier zetten. Door te tekenen komen er verschillende stofjes vrij in uw brein zoals dopamine, serotonine en endorfine. Deze stofjes zorgen voor een geluksgevoel!