Naar boven

Vaarwel 2019, hallo goede voornemens!

Door Inkstation - 03 januari 2020 - Tips & Tricks
Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen. Een perfect moment voor een frisse start. We laten slechte gewoontes achter ons en beginnen met een schone lei. Hallo goede voornemens!

Maar waar begin je? Welke persoonlijke missie wil jij dit jaar volbrengen? Een van de belangrijkste tips voor het opstellen van jouw voornemens is om dicht bij jezelf te blijven. Kies voor goede voornemens die je in kleine stapjes kunt bereiken en die zowel zakelijk als privé goed voor je kunnen werken. Ben je nog op zoek naar inspiratie voor concrete én haalbare goede voornemens? Wij zetten de top 5 voor jou op een rijtje.


#1 POSITIEVER ZIJN

Soms ben je gewoonweg eerder geneigd om negatief te denken dan positief. Even lekker zeuren om die vervelende klus op je werk of om de afwas die nog op het aanrecht staat. Jep, heel herkenbaar. Probeer eens wat vaker naar de zonnige kant van het leven te kijken. Jammer dan van die vervelende klus. Zet de eerste stap en je zult merken dat dit meteen de grootste was. Gewoon doen! En als de klus geklaard is, mag je extra trots op jezelf zijn.
 #2 OVERZICHTELIJK WERKEN

Breng structuur aan in je werkzaamheden. Zowel thuis als op je werk.
Structuur brengt zoveel rust in je hoofd. Ga werken met een agenda en lijstjes.
Maak planningen en vink dingen die je gedaan hebt af. Je kunt het, echt waar.
En als je er eenmaal aan begonnen bent, wil je niet meer terug!


#3 MINDER ZWART-WIT DENKEN

Vaak zien we de dingen in het leven als goed of fout. Zwart of wit. Twee opties en daar moet je het mee doen. Maar vergeet niet dat er nog veel meer kleuren zijn. Probeer eens niet te oordelen, niet direct je mening klaar te hebben en geen aannames te doen. Weet je dat dat heel bevrijdend werkt? In de eerste plaats voor jezelf, maar ook voor anderen. Wanneer jij de ander in zijn waarde laat en niet meteen klaar staat met een mening, zal dit de samenwerking ten goede komen. Probeer het eens!


#4 MEER GENIETEN

Je vakantie zit er net weer op en het duurt nog een hele tijd voordat je weer een paar dagen vrij bent. Poeh dat kan lang duren! Het is supercliché, maar het is echt zo dat de het de kleine dingen zijn, die er toe doen. Wat zijn jouw geluksmomentjes? Geniet van het zonnetje op die ijskoude dag of kruip weg onder dat warme dekentje voor je favoriete serie na een dag hard werken.
Als je goed kijkt, zit in elke dag wat moois. Zie jij het ook?

#5 DE BOEL BETER BIJ ELKAAR HOUDEN.

Bezig zijn je leven te beteren en alle ballen hoog te houden, gaat niet zonder vangnet. Iets wat je zo hard nodig hebt, heeft aandacht nodig. Waardeer de mensen die ertoe doen. Ga eens wat vaker langs bij je familie of spreek wat af met die goede vriend(in) die je in geen tijden meer hebt gezien. Druk, druk, druk… Tuurlijk! Maar hier maak je tijd voor vrij. Energie en warmte krijg je daarvoor terug. En in drukke tijden is er niets beter dan dat.

Zo, heb jij je goede voornemens genoteerd? Dan wordt het tijd om hiermee aan de slag te gaan. Sla een doosje positiviteit en blijdschap in, koop een nieuwe agenda en maak vandaag nog een afspraak met die goede vriend(in). Ga ervoor, je kunt het!