Naar boven

Tijd voor een winterschoonmaak

Door Inkstation - 20 december 2021 - Tips & Tricks
Wie dacht dat alleen het voorjaar het uitgelezen moment is voor een grote schoonmaak heeft het mis.
Alle seizoenswisselingen lenen zich er uitstekend voor om eens grondig aan de slag te gaan. Want een opgeruimd kantoor is een opgeruimd hoofd!
Wij geven u een aantal tips voor het plannen van de perfecte winterschoonmaak, zodat uw werkplek binnen de kortste keren weer fris en fruitig is.

De werkplek

Dit is dé plek waar u waarschijnlijk de meeste tijd doorbrengt, wel zo fijn dus als het hier schoon is. Begin bij uw bureau en gooi alles weg wat u niet meer nodig heeft, denk hierbij aan pennen die leeg zijn, volle notitieblokjes en de stapel met papier die er al maanden ligt. Vergeet daarbij ook uw brievenbak en bureaulades niet grondig uit te zoeken. En als u dan toch alles leeg heeft, haal er dan gelijk even een sopje overheen. Werkt wel zo fris.

De computer

Bij uw werkomgeving hoort niet alleen uw bureau en de kasten, maar ook zeker de computer. Het is aan te raden ook die een paar keer per jaar op te schonen. Zorg ten eerste voor een opgeruimd bureaublad. Staat deze helemaal vol met afbeeldingen en documenten? Sorteer het dan en plaats het in mapjes. Verwijder tevens programma’s en apps die u niet gebruikt, dit staat ook weer een stuk opgeruimder. Een tip voor uw mailbox is bijvoorbeeld het aanmaken van een map ‘Archief’. Hier stopt u alles in dat bewaard moet blijven maar u op dit moment niet meer nodig heeft. Opgeruimd staat netjes!

Vergeet de thuiswerkplek niet

Tegenwoordig werken ook veel mensen (deels) thuis. Belangrijk dus om ook hier een winterschoonmaak te doen en te zorgen voor een opgeruimde werkomgeving. Er wordt namelijk weinig aandacht besteed aan het goed schoonmaken van uw thuiswerkplek. Waar dit op uw werk iedere week netjes door de schoonmaak(st)er wordt gedaan, is uw thuiswerkplek vaak net dat zolder- kamertje of washok dat vergeten wordt in de wekelijkse schoonmaakronde.
Hierdoor is de thuiswerkplek een bron van bacteriën. Pas de bovenstaande tips dus ook bij uw thuiswerkplek toe! En vergeet ook niet om af en toe de werklaptop schoon te maken. Ook die wordt snel vergeten.

Ga samen aan de slag

Het is toch veel leuker om samen schoon te maken dan in uw uppie? Plan samen met uw collega’s een moment in om even goed de bezem erdoorheen te halen. Vergeet daarbij niet om de kasten en ladeblokken leeg te halen en deze van binnen en buiten goed schoon te maken. Wedden dat u een hoop spullen tegenkomt die u al langer kwijt was of die eigenlijk nooit worden gebruikt? Ook de bureaustoel is een veel vergeten object, terwijl het juist iets is waar u iedere dag op zit en veel stof en huidschilfers aantrekt. Haal de poetslap hier even goed overheen en stofzuig de zitting en rugleuning. Dan bent u klaar voor de winterse maanden!