Naar boven

Thuiswerken? Zo gaat u te werk!

Door Inkstation - 17 oktober 2018 - Tips & Tricks
Thuiswerken wordt steeds populairder. Meer dan 2,5 miljoen Nederlanders werken weleens een dagje vanuit thuis. Misschien u ook wel? Even ontglippen uit de kantoorjungle, geen collega’s aan uw bureau en ongestoord uw werk doen.

Tijd voor het wegwerken van stapels dossiers, het schrijven van artikelen en het uitwerken van nieuwe ideeën. Maar het gevaar van afleiding ligt op de loer. Hoe aanlokkelijk is rustig opstaan met een kopje koffie, in uw pyjama de eerste mailtjes checken, tussendoor een wasje draaien en ’s middags een powernap doen. Alles uit uw thuiswerkdag halen? Zo gaat u te werk!

Maak een planning voor de thuiswerk dag.
Een duidelijke planning en to-do lijst zorgen ervoor dat het duidelijk en overzichtelijk is wat u die dag gaat doen. Zo voorkom u dat u werk onnodig gaat uitstellen of zelfs meer uren gaat maken. Beloon u zelf ook wanneer u iets hebt afgerond, door bijvoorbeeld even een ommetje te maken. Tip! Maak de planning een dag van tevoren, zodat u ’s ochtends tijdens uw thuiswerkdag meteen dedicated aan de slag gaat.

Sta vroeg op en kleed u aan.
U kunt natuurlijk ietsje langer blijven liggen dan normaal, omdat u de weg niet op hoeft. Maar zorg ervoor dat u in uw ritme blijft en niet te lang blijft liggen. Immers, zonde van uw tijd! Blijf ook niet in uw pyjama rondlopen. Als u u aankleedt, bent u meteen actiever en dus ook productiever. Een goed begin van uw dag!

Richt een fijne werkplek in.
Het is verleidelijk om relaxed op de bank uw werk te doen, maar dat is uiteraard niet zo goed. Dit is de plek waar u juist tot rust moet komen. Kies een plek waar u actief en ongestoord uw werk kunt doen. Idealiter achter uw bureau op een goede bureaustoel in een opgeruimde werkruimte, maar aan de keukentafel kan ook prima zijn.

Laat u niet verleiden.
Even scrollen door uw telefoon of surfen op het web? Laat u niet verleiden! Het duurt altijd even voordat u gefocust bent. Heeft u uw telefoon niet nodig? Leg deze dan weg. First things first!

Thuiswerken doet u met Inkstation
Zorg voor basisbenodigdheden op uw werkplek.
Wel zo handig om ook thuis een aantal dingen bij de hand te hebben om uw werk te kunnen doen. Met de volgende kantoorartikelen komt u een heel eind:
• Standaard schrijfwaren
• Notitieblok
• Memoblaadjes
• Perforator
• Nietmachine
• Opbergbox of opbergmappen
• Bureaustoel
• Laptop en laptopstandaard
• Muis
• (Multifunctionele) printer

Plan wat vaker een thuiswerkdagje.
Even afstand nemen van uw werk is zo slecht nog niet, daardoor geeft u uw hersenen de ruimte om creatief te zijn en optimaal te kunnen functioneren. Door tussendoor wel een wasje te draaien of een koffie buiten de deur te doen, heeft u tijd om uw gedachten te ordenen. Dit zal uw creativiteit en productiviteit ten goede komen, zodat u die nieuwe ideeën bedenkt en de laatste puntjes op de ï zet van dit ene project!