Naar boven

Scrummen? Alles voor een slimme projectaanpak

Door Inkstation - 30 januari 2019 - Tips & Tricks
Uw brein is gek op beelden. Complexe informatie verwerkt u bijvoorbeeld beter als het visueel wordt aangeboden. Een slimme projectaanpak zoals scrum wint dan ook steeds meer aan populariteit.
Het raamwerk van scrum bestaat uit een schema met daarin alle activiteiten, taken en de voortgang van het project. Hoe kunt u dit beter zichtbaar maken dan op een whiteboard of flipover? Deze tools ondersteunen het project en stellen teams in staat om met een scala aan accessoires snel te schakelen en flexibeler te werk te gaan. Zo geeft u complexe projecten op een overzichtelijke manier weer en stelt u snel bij als dat nodig is!

Een scrumbord ziet er in elke organisatie anders uit. Elke werkwijze is daarin uniek. Maak uw eigen scrumbord helemaal naar wens met scrumbordaccessoires. Kies de accessoires die bij uw team passen en tover uw flipover of whiteboard om tot het perfecte scrumbord. Wat heeft u nodig?

Matrix tape

Met behulp van matrix tape kunt u zelf lijnen aanbrengen op een whiteboard. Zo maakt u in een handomdraai een gestructureerd scrumbord met onderverdeling in de kolommen to do, loopt en afgerond.

Bestel hier!

 Scrum magneten

Scrum magneten worden ook wel magnetische post-its genoemd.
Het zijn gekleurde beschrijfbare magneten, zodat u de mate van belangrijkheid van taken kunt weergeven of de verdeling van taken in een team.
Sprint klaar? Dan kunt u de magneten wissen en weer opnieuw gebruiken voor de volgende sprint. Handig!

Bestel hier!Magic-chart notes

Maakt u geen gebruik van een whiteboard? Dan zijn Magic-Chart Notes een handig hulpmiddel! De folie blijft namelijk aan praktisch ieder oppervlak plakken. Een uitstekend alternatief voor plakbriefjes.

Bestel hier!Magneet smiley

Geef een status een positieve, matige of slechte beoordeling door het gebruik van magnetische smileys.
Groen is blij, geel is neutraal en rood is bedroefd.

Bestel hier!
 


Viltstiften, whiteboard wisser en reinigingsspray

Natuurlijk mogen hulpmiddelen zoals viltstiften, whiteboard wisser en reinigingsspray niet ontbreken. Dit zijn de basisbenodigdheden voor uw scrumproject! Zo kunt u alle ideeën en activiteiten weergeven, en net zo eenvoudig weer verwijderen.

Bestel hier!Alles in één!

Zeker weten dat u alles bij de hand hebt? Kies dan voor de scrum starterskit. De starterskit bestaat uit alle accessoires die je nodig hebt voor een succesvol scrumproject.

Bestel hier!