Naar boven

Schrijven is creatief

Door Inkstation - 19 januari 2019 - Leuke weetjes
Het is een bestaand feit dat schrijven het geheugen en de concentratiezones van uw hersenen stimuleert.

Actief schrijven, forceert ons onze gedachten te organiseren en laat onze creativiteit de vrije loop. Veel grote schrijvers vinden dat schrijven hun inspiratie bevrijd en hun ideeën de ruimte krijgen.

Schrijven geeft u een beter overzicht op uw stijl.

De Amerikaanse romanschrijver John Irving, auteur van de bestseller “The World According to Garp”, schrijft gemiddeld zo’n 400 pagina’s per boek. Deze productieve auteur schrijft zijn hele manuscript met de hand en beweert dat dit de beste manier is om overzicht te houden. ‘Ik schrijf liever met de hand, omdat ik te snel werk op een toetsenbord,’ legt hij uit. ‘Ik werk veel te snel om iets heel goeds op papier te zetten. Schrijven met de hand dwingt me rustig aan te doen.’ »

Een andere Amerikaanse auteur die de pen boven het toetsenbord verkiest, is de meester van horror, Stephen King, voor wie niets boven pen en papier gaat. Hij heeft het lage tempo van schrijven nodig om zijn ideeën te organiseren.

Schrijven dwingt om een verhaallijn te maken.

J.K. Rowling, de beroemde auteur van de Harry Potter-saga, verdeelt haar werk in handgeschreven scenes, zoals een verhaal van een film. Het verhaal wordt gesimuleerd en gesegmenteerd volgens ieder hoofdstuk, hoe het chronologisch uitpakt, het hoofdstuk, de helden en de andere karakters.

Het heeft duidelijk veel notities nodig om zulke complexe verhaallijnen te maken die meerdere jaren meegaan. De schrijver moet ook gemakkelijk kunnen verwijzen naar de gemaakte notities, commentaar kunnen toevoegen of dingen kunnen uitlichten, om dit type roman te bouwen en een goede samenhang te geven. Schrijven is een krachtige drijfveer.