Naar boven

Recyclen op uw werkplek, hoe doet u dat?

Door Inkstation - 20 oktober 2022 - Tips & Tricks
Het is goed om bezig te zijn met recyclen, ook op uw werkplek. Door recycling zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig en wordt er minder energie verbruikt om nieuwe materialen te maken. En dat is weer goed voor het milieu! Maar hoe draagt u uw steentje bij? Wij helpen u graag.

Duurzame vervangingen
We gebruiken op onze werkplek veel artikelen die vervangen kunnen worden door een duurzaam alternatief. Hoe kan u hierin een steentje bijdragen?
- Gebruik een beker van porselein voor uw kopje koffie, in plaats van kartonnen bekertjes.
- Koop een waterfles die u kan afwassen en hergebruiken, in plaats van een wegwerp PET-flesje.
- Gebruik whiteboards in plaats van flip-overs tijdens een vergadering, dit bespaart weer papier.

Bekijk hier whiteboards in onze webhop

Wees creatief met uw afval
U kan meer met afval doen dan dat u denkt. Gebruikte dozen kan u gebruiken als opslag voor documenten, een leeg plantenpotje kan u gebruiken als pennenbakje. Gebruikte pakketdozen en enveloppen gebruikt u gewoon opnieuw om uw eigen zaken te versturen. Steeds meer bedrijven die dat ook doen! Denk goed na voordat u iets weggooit. Wie weet komt het nog van pas!

Afval scheiden op je werkplek
Veel soorten afval kunnen weer worden gerecycled, verstandig dus om u hier ook op uw werkplek mee bezig te houden. Afval scheiden moet u zo makkelijk mogelijk maken. Plaats bij uw werkplek afvalbakken in verschillende kleuren voor ieder type afval. Afval dat u kan recyclen is bijvoorbeeld glas, papier, karton, plastic en batterijen. Maar ook GFT kan u scheiden, weg met die stinkende prullenbak!

Cartridges navullen
Het laten navullen van inkt- en tonercartridges scheelt enorm aan afval, een cartridge kan namelijk vaak meerdere malen worden hervuld voordat deze weggegooid moet worden. En bijkomend voordeel: dit scheelt ook behoorlijk in de kosten!

Ontdek hier wat u kan besparen door het navullen van cartridges