Naar boven

Quarantaineplezier met pen en papier

Door Inkstation - 07 april 2020 - Tips & Tricks
Door de maatregelen tegen het coronavirus brengen we een groot deel van onze tijd thuis door. Kun je niet vanuit huis werken, dan heb je ineens zeeën van tijd. Eindelijk ruimte om eens grondig te poetsen en die klus die je al jaren uitstelt aan te pakken.
Maar na die eerste weken begint langzaam de verveling toe te slaan. Niet nodig! Wij geven je een aantal leuke activiteiten die je heel eenvoudig kunt doen. Alleen, met de kinderen of via videobellen met vrienden of de hele familie. Het enige wat je nodig hebt? Kantoorartikelen.

SPELLETJES MET PEN EN PAPIER

Wie ben ik, het woordenboekspel, Pictionairy en Who’s the man. Allemaal spelletjes die zorgen voor hilarische momenten. En het enige wat je nodig hebt is fijn gezelschap, papier én een pen. Spelen maar!  

Wie ben ik
Pak een blaadje en schrijf daar een naam van een beroemdheid, stipfiguur, sporter, politicus of een ander bekend persoon op. Vervolgens plak je dit blaadje op het hoofd van je tegenstander. Laat het blaadje niet aan de tegenstander zien! Iedere speler mag vervolgens vragen stellen over de persoon die op zijn/haar blaadje staat. Het moeten gesloten vragen zijn die je alleen met ja of nee kunt beantwoorden. De persoon die als eerste raad wat er op het blaadje staat, wint.
Het woordenboekspel
Omstebeurt is iemand van het gezelschap ‘spelleider’. De spelleider kiest een moeilijk woord uit het woordenboek, waarvan hij/zij denkt dat niemand de betekenis weet. De andere spelers krijgen een minuut de tijd om het woord en de betekenis die ze denken dat daarbij hoort, op te schrijven. Wees creatief! De spelleider schrijft de echte betekenis op. Vervolgens leest de spelleider alle antwoorden én de juiste betekenis voor. Daarna kiest iedere speler het antwoord waarvan hij/zij denkt dat het juist is. De spelleider krijgt een punt voor iedere speler die de echte betekenis niet geraden heeft. Wanneer jouw antwoord gekozen is als betekenis van het woord, krijg je ook een punt. Heb je de juiste betekenis gekozen? Dan krijg je ook een punt. De speler met de meeste punten wint.
Pictionary
Pak een aantal losse papiertjes en schrijf daar verschillende woorden op. Denk aan voorwerpen, etenswaren en andere woorden die prima te tekenen zijn. Vouw de papiertjes dubbel en schud ze door elkaar. Vervolgens trek je omstebeurt een papiertje en probeer je het woord dat erop staat na te tekenen. Je hebt één minuut de tijd. Raadt de ander het woord binnen de tijd? Dan krijg je een punt.
Who’s the man
Maak twee groepen, pak een stapel papiertjes en een schaal of pan. Schrijf op alle papiertjes een naam van een (bekend) persoon, een plaats of plek, een gerecht, een voorwerp of iets anders leuks dat je goed kunt omschrijven. Vouw alle papiertjes vervolgens dubbel en gooi ze in de schaal of pan. Nu volgen er drie rondes. In ronde een omschrijf je een woord dat op het briefje staat, zonder het woord te benoemen. In ronde twee gebruik je één woord om het woord op het briefje te omschrijven. In ronde drie ga je het woord uitbeelden. Wanneer de teamgenoten het woord raden heb je een punt. Het team met de meeste punten wint.

STUUR EEN KAARTJE

Het is verschrikkelijk dat we deze periode niet meer langs mogen gaan bij opa’s en oma’s en kwetsbare vrienden/vriendinnen. Je wilt ze juist in deze tijd een hart onder de riem steken. Helaas kan dat niet fysiek, maar gelukkig hebben we de post nog! Was wel eerst goed je handen voor je aan de slag gaat. Pak vervolgens een A4’tje of A5’je van dikker papier (of dun karton) en vouw dit dubbel. De bovenkant kun je volledig naar eigen wens versieren met stiften, potloden en verschillende plakkertjes. Wil je de kaart helemaal speciaal maken? Maak het dan af met speciale glitters. Vervolgens kun je op de binnenkant van de kaart je persoonlijke boodschap schrijven. Stop de kaart in een passende envelop, schrijf het adres erop en klaar is kees! Een persoonlijk kaartje van jou is onderweg.


SCHILDER EEN PORTRET

Altijd al eens de Picasso in jezelf naar boven willen halen? Daar is nu het perfecte moment voor. Ga aan de slag met een schilderdoek, een kwast en verschillende kleuren verf en maak een groot portret. Dit kan een portret van jezelf zijn, of juist een portret van je vader, moeder of grootouders. Laat die creativiteit volledig de vrije loop gaan. Het eindresultaat mag er vast wezen!

31 DAGEN CHALLENGE

Navigator heeft een leuk spel ontwikkeld speciaal om deze periode door te komen. Het spel duurt 31 dagen, waarbij je iedere dag een nieuwe challenge krijgt. De challenges staan in het teken van tekeningen maken, spelletjes doen en andere leuke uitdagingen. Je kunt kiezen tussen het spel voor kinderen en het spel voor volwassenen. Het is wel al enkele dagen bezig, maar je kunt uiteraard op ieder moment inhaken. Het enige wat je nodig hebt is wederom; pen en papier. Spelplezier gegarandeerd.

KIEKEBOE! MAAK EEN KIJKDOOS

Heb je toevallig nog een oude schoenendoos op zolder liggen? Hier kun je een leuke kijkdoos van maken. Het enige dat je nodig hebt zijn plaatjes, een schaar, doorzichtig gekleurd papier, lijm en natuurlijk die schoenendoos. Aan de slag!

Knip aan de korte kant van de schoenendoos een vierkante of rond kijkgaatje uit. Zorg wel dat je dit in het midden van de doos doet.
Zoek een paar leuke plaatjes uit die je in de kijkdoos wilt zetten. Dit kunnen plaatjes uit tijdschriften zijn, uit oude kaarten of plaatjes van internet.
Knip de plaatjes uit en vouw de onderkant van het plaatje om. Zo creëer je een strookje waarmee je het plaatje vast kunt plakken.
Verdeel de plaatjes door de schoenendoos en plak ze met behulp van de lijm op de gewenste plaats. Zo zorg je voor diepte in je kijkdoos.
Knip een aantal vierkante stukken uit de deksel van de schoenendoos en plak hier doorzichtig, gekleurd papier overheen. Dit zorgt voor een magisch effect.
Leg je deksel terug op de doos en kijk door het gaatje heen. Laat je betoveren…

KEEP DISTANCE, STAY CONNECTED.

Je hebt het vast al eens voorbij zien komen, de raamtekeningen van Edding. Met behulp van de sjablonen maak je de meest geweldige creaties op je raam. Zo kun je laten zien dat jij de mensen in de zorg steunt, je kunt grappige gezichten op het raam tekenen en je kunt zelfs ganzenborden op het raam. Je kiest een van de raamtekeningen uit en download het sjabloon. Vervolgens print je het sjabloon uit en plakt dit op het raam. Trek de raamtekening met een speciale stift over en je hebt een geweldige creatie. Hier vind je meer informatie en download je de gewenste sjablonen.  

MASKERS MAKEN

Nee, niet de mondmaskers. We bedoelen die leuke, kleurrijke maskers waardoor je volledig transformeert van mens naar dier. Tenminste, dan moet je ‘m eerst zelf maken. Wij hebben een aantal dierenmaskers voor jullie klaargezet. Download ze hier, print ze uit en ga aan de slag met kleurtjes en plakkertjes. Ben je klaar? Knip het masker uit en knoop een touwtje door de gaatjes. Super leuk om samen met de kinderen te doen. Als welk dier ren jij straks de kamer rond?

HART VOOR DE ZORG

Het is onwijs bijzonder hoe alle mensen in de zorg zich inzetten om te strijden tegen het coronavirus. Is het niet fijn om de tijd die je thuis hebt dan te besteden aan een mooi gebaar? De verenigingen van artsen, verloskundigen, tandartsen en fysiotherapeuten hebben daar een initiatief voor opgezet, namelijk #mijnhartvoordezorg. Zij roepen alle Nederlanders op om een rood hart op een wit shirt te verven. Dit shirt hang je vervolgens achter de raam. Symbolisch staat dit voor een witte zorgjas met een rood hart dat voor iedereen klopt. Deel je mooie creatie op de socials met de hashtag #mijnhartvoordezorg en laat zien dat jij ook mee doet!

#BERENJACHT

Om alle kinderen af te leiden van het coronavirus is de berenjacht ontstaan. Het idee is simpel. Mensen zetten een beer voor het raam en wanneer je met de kids een blokje om gaat, kun je samen op zoek naar de beren. Streep op deze kaart af hoeveel beren je hebt gezien en probeer dagelijks het record te verbreken. Een erg leuk initiatief! Heb jij ook al een beer voor de raam staan? In onze etalages hebben we al beren gespot!
Hopelijk helpen de bovenstaande ideeën je om verveling in deze tijd tegen te gaan. Wij zijn heel benieuwd naar de mooiste creaties. Deel jij ze met ons middels de hashtag #inkstationNL?