Naar boven

Printen? Doe het groen!

Door Inkstation - 24 mei 2022 - Tips & Tricks
Wist u dat papier een van de meest voorkomende afvalstromen is? Tijd dus om hier verandering in te brengen! Minder printen is een manier om papierafval te verminderen. Wij geven u een aantal tips hoe u het beste groen en duurzaam kan printen.

1. Print dubbelzijdig
Stel uw printer thuis of op kantoor automatisch in op dubbelzijdig printen. Want waarom op twee blaadjes printen als het ook op één blad kan?

2. Kies een duurzaam lettertype
Het ene lettertype verbruikt meer inkt dan het andere. Ook hier kunt u dus een duurzame keuze in maken! Met Times New Roman, Calibri of Century Gothic verbruikt u tot wel 27% minder inkt in vergelijking tot Arial. Wist u daarnaast dat er lettertypes zijn ontwikkeld om inkt te besparen? Ecofont is een letter met kleine witte puntjes in de letter, die voor het oog niet zichtbaar zijn maar wel inkt bespaart. Slim!

3. Koop gerecycled papier
In plaats van standaard papier, kunt u ook kiezen voor gerecycled papier. Dit staat altijd duidelijk aangegeven op de verpakking van het printpapier. Ook is er papier met een FSC-keurmerk. Dit papier is gemaakt van grondstoffen afkomstig uit verantwoord beheerde bossen.

Bekijk hier gerecycled papier in onze webshop

4. Laat uw cartridges navullen
Geeft uw printer aan dat de inkt op is? Gooi deze dan niet weg maar laat deze navullen. Scheelt afval en is stukken voordeliger dan het kopen van een nieuwe.

Ontdek hier wat u kunt besparen door navullen!

5. Print in conceptversie
Als u gaat printen kunt u voor de optie ‘concept’ of ‘snel printen’ kiezen. In vergelijking tot de standaard printinstellingen verbruikt u al snel 50% minder inkt. De kwaliteit is iets minder, maar teksten zijn gewoon nog duidelijk leesbaar. Ideaal voor op kantoor!