Naar boven

Optimale bescherming voor uw gegevens

Door Inkstation - 05 januari 2022 - Tips & Tricks
Waar u ook werkt, het wordt steeds belangrijker om zorgvuldig en veilig met uw gegevens om te gaan. En sinds in 2018 de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht is, is het niet alleen belangrijk maar ook wettelijk verplicht om uw gegevens zo goed mogelijk te beschermen. Met een steeds digitaler wordende samenleving is dat echter niet altijd gemakkelijk. Daarom delen we graag met u hoe u er voor kunt zorgen dat u optimale bescherming biedt voor uw gegevens.

Kies zorgvuldig
De eerste tip om veilig te werken is om zorgvuldig om te gaan met uw informatie. Is het nodig om bepaalde documenten te printen of te kopiëren? Maak daarin een weloverwogen keus. Besluit u dat het toch echt nodig is, zorg er dan voor dat u het document ook direct uit de printer haalt.

Maak onderscheid tussen privé en zakelijk
Nu thuiswerken onderdeel is geworden van ons dagelijks bestaan, is het nóg belangrijker om kritisch te kijken naar wat u allemaal op uw telefoon of laptop installeert. Gebruikt u uw telefoon inmiddels zowel privé als zakelijk? Houd er dan rekening mee dat het mogelijk is dat apps toegang krijgen tot uw contactpersonen. En daar zitten ook werkcontacten bij! Dit geldt uiteraard ook voor uw privélaptop. Kijk daarom eens of het mogelijk is om een laptop of telefoon vanuit het werk te ontvangen. Dat werkt een stukje veiliger.

Veilig hybride werken
Werkt u vaak op verschillende werkplekken? Dan is het fijn om bepaalde documenten of gegevens altijd bij de hand te hebben. Een USB-stick is hiervoor ideaal. Let er echter wel op dat u in dat geval een USB-stick gebruikt mét data-encryptie. De Integral Secure 360 USB3.0 Flash Drives zijn hiervoor uiterst geschikt. Deze USB-sticks maken gebruik van ‘Secure Lock 2’. Dit is coderingssoftware met een wachtwoordfunctie en slimme bescherming, waardoor gegevens automatisch worden gewist na tien mislukte inlogpogingen. Mocht u de USB-stick kwijtraken, bijvoorbeeld door verlies of diefstal, dan zijn uw gegevens dus veilig en beschermd.