Naar boven

Opgeruimd staat netjes

Door Inkstation - 12 augustus 2019 - Tips & Tricks

Kantoorartikelen zijn voor iedereen. Op de meest uiteenlopende werkplekken worden ze dagelijks gebruikt. Máár waar gewerkt wordt, laten we ook onze sporen achter. En de een natuurlijk meer dan de ander ;).
Bent u een gestructureerd type dat voor alles een eigen plekje heeft? Chapeau! Of bent u toch meer die sloddervos met dat bureau dat dagelijks he-le-maal vol ligt met spullen? Wij delen vijf opruimtips zodat uw werkplek in no time perfect georganiseerd is. Want een opgeruimde werkplek is een opgeruimd hoofd.

Opbergen en opruimen.

Welke kantoorartikelen gebruikt u dagelijks en wat ligt al weken op uw werkplek stof te happen? Kijk eens kritisch naar uw werkomgeving, dan komt u erachter dat een groot deel (bijna) nooit gebruikt wordt. Dus, waarom ligt het er nog? Wat u niet gebruikt, kan weg. Twijfels? Niet nodig! Twijfel houdt in dat u het artikel niet vaak genoeg gebruikt, dus opruimen die boel. Zoals Netflix opruimgoeroe Marie Kondo zegt: alleen de spullen die u écht vrolijk maken verdienen een plekje op uw bureau

Structureer! 

Bent u lekker ontspuld van alle onbelangrijke zaken? Next step: Cluster alles wat u dagelijks nodig hebt. Sorteer en geef alles een eigen plekje, zo wordt uw bureau meteen een stuk overzichtelijker. Gelukkig zijn er genoeg producten die u hierbij kunnen helpen. Zo zijn er bijvoorbeeld bureau organizers in verschillende soorten en maten. Wilt u een organizer die bij u past? Breng dan een bezoekje aan onze webshop.

Keep your friends close, but your office supplies closer! 

Het is heerlijk alles een plekje te geven, maar zorg ervoor dat u de meest gebruikte kantoorartikelen dicht bij u houdt. Maak een handig plekje waar u uw notitieblok én pen opbergt na gebruik, zodat u het de volgende dag snel bij de hand heeft. Een brievenbakje kan u hierbij helpen. Overdag op uw bureau, ’s avonds in de kast! Kies voor een leuke kleur, dat zorgt voor een positieve stemming!

Maak uw werkplek schoon.

Heeft u alles netjes opgeborgen, opgeruimd en perfect georganiseerd? Dan wordt het tijd om eens een doekje over uw bureau te halen. Wist u dat uw werkplek vierhonderd keer meer bacteriën bevat dan een wc-bril? Bah! Tijd dus om je bureau eens flink onder handen te nemen. Inkstation geeft u graag advies om uw werkplek te laten glimmen.

Routine.

Volgt u de bovenstaande tips netjes op? Dan ziet uw werkplek er weer spiq en span uit. De volgende uitdaging is om het ook zo te houden. Daarom de laatste tip: bedenk uw eigen ‘opruimroutine’. Berg uw spullen, ook na een intensieve klus, direct op de juiste plek op. Ruim uw beker op, maak één lijstje van al uw losse post-its en veeg de kruimels van uw bureau. De eerste actie voor de volgende werkdag legt u bovenop de stapel in uw brievenbakje en u bent klaar om te gaan! Fijne avond!
Met bovenstaande tips wordt zelfs de grootste sloddervos omgetoverd tot een ware opruimgoeroe. Komt u er echt niet uit? Schuif dan alles stiekem door naar het bureau van uw buurman.   Opgeruimd staat netjes!