Naar boven

Op bezoek bij Mico inkt

Door Inkstation - 15 januari 2020 - Inkstation in de media
Cor Wander staat aan het roer van de Inkstations in Amersfoort, Barneveld, Bussum, Ede, Nijkerk en Soest. Sinds 2005 zijn zij specialist in het navullen van inkt- en tonercartridges.Daarnaast bieden zij een uitgebreid assortiment aan printers, papier, inkt- en tonercartridges, computeraccessoires en kantoorartikelen. We spraken met Cor over 2019 en 2020.

Hoe omschrijf jij de Inkstations?
"15 jaar geleden zijn wij begonnen met een toonbank, een vultafel met inkt en een stapel printpapier voor de toonbank. Daarna kwamen er een paar originele cartridges, fotopapier en een printer bij. Totdat we, een paar jaar geleden, Quantore lid geworden zijn. We voeren nu standaard 2.500 kantooartikelen in elke winkel, met als basis nog steeds een zeer groot assortiment van originele inkt- en tonercartridges. Deze vullen we weer zoveel mogelijk na tot het moment dat ze vervangen moeten worden. En doordat onze winkels in de winkelstraat zitten, lopen mensen gemakkelijk even binnen en zien ze ons als echt inkt-, toner- en printerspecialist."

Wat is jouw grootste succes van 2019?
"Eén van de uitdagingen van het afgelopen jaar, is dat mijn klanten ook op internet kijken en daar vaak een lage prijs vinden. Ze gunnen mij veel, maar toch krijg ik af en toe de vraag waar het prijsverschil tussen Inkstation en online spelers vandaan komt. Daarom ben ik aan de slag gegaan met het HP supplies Big Deal (SBD) programma. En dat is een groot succes! Ik heb vorig jaar de stoute schoenen aan getrokken en voor een aantal (potentiële) klanten een aanvraag ingediend. Nadat de klantgegevens zijn ingevuld, gaat HP aan de slag. Het verbaasde mij de eerste keren dat er zoveel mogelijk is. Ik kan bij een aantal klanten zelfs contracttoners leveren voor de laagste prijs die op internet te vinden is. Daarbij is er voor Inkstation een gezondere marge dan wanneer ik elf zou calculeren. Als de deal eenmaal gemaakt is, hoef ik alleen het dealnummer door te geven. Quantore regelt de rest. Met dit initiatief heb ik zelfs een afnemer weer terug kunnen winnen."

Wat zijn jouw plannen voor het komende jaar?
"Ik wil vooral focus houden op dat wat we goed kunnen; zoveel mogelijk inkt- en tonercartridges navullen. In 2018 hebben we in eigen huis de miljoenste cartridge mogen navullen. We zijn ons er zeker van bewust dat het printgedrag continue aan verandering onderhevig is. Daarvoor sluiten we onze ogen niet, sterker nog: we proberen, samen met andere A-merkfabrikanten, de strategieën uit. zoals de HP SBD-deals maar ook het Brother MPS traject. Maar ik moet zeggen, het belangrijkste vind ik dat je er staat voor de klant. Zes dagen per week, met mensen achter de toonbank die plezier hebben in het werk."


Bron: januari 2020 magazine Focus van Quantore