Naar boven

Online lessen volgen doet u zo!

Door Inkstation - 04 januari 2021 - SCRIBZEE by Oxford
We zijn het niet gewend om onze docent op video te zien en niet staand voor de klas. Online lessen zijn de perfecte oplossing tijdens deze corona crisis. Het is alleen net iets moeilijker om een les te volgen op hetzelfde apparaat waar ook al uw social media en whatsapp op staan. Want hallo, afleiding!

Hoe zorgt u er nou voor dat u ook tijdens online school bij de les blijft?

Leg uw telefoon weg! Dit zorgt natuurlijk alleen nog maar voor heel veel meer afleiding. Even snel die Instagram melding checken loopt al snel uit tot 10 minuten scrollen en de halve les missen. Dus, leg uw telefoon eventjes heel ver weg zodat u hem ook niet makkelijk ‘even’ kunt oppakken.

Wat doet u als u aandachtig naar een les luistert? Yes! Meeschrijven natuurlijk. Want u moet straks een samenvatting maken van deze les of misschien deelt uw leraar wel extra handige tips die niet in de online presentatie komen te staan. Dus zorg ervoor dat u een notitieboek en pen hebt klaarliggen voordat uw online les begint.

Net zoals school normaal gesproken uw lesrooster voor u maakt, moet u dat nu zelf ook doen. Schrijf uw online lessen op inclusief tijd en plan dan ook voldoende korte pauzes in. Het is belangrijk om af en toe even een frisse neus te halen en eventjes niet naar een beeldscherm te kijken. Dit zorgt ervoor dat u de hele dag gemotiveerd kunt blijven werken en geeft u iedere keer weer frisse energie.

Waarschijnlijk heeft u al een bureau waar u normaal gesproken uw huiswerk aan maakt. Gebruik dat bureau nu ook als uw werk/studie ruimte. Hier zet u uw laptop neer, en organiseer al uw boeken en schriften. Laat ook uw familie weten wanneer u een online les hebt, zo weet u zeker dat ze niet uw studiekamer binnenkomen tijdens de les.

Net nadat de les is afgelopen ontvangt u in de klassen whatsapp groep een bericht; “shit! Ik heb me verslapen. Is er iemand die notities met me kan delen?” Met de Oxford SCRIBZEE app heeft u binnen een paar clicks op uw telefoon je notities in top kwaliteit met uw klasgenoot gedeeld. Uw klasgenoot zal u eeuwig dankbaar zijn!