Naar boven

Nu heb ik nog een oude printer staan, kunnen jullie daar de cartridges voor leveren?

Door Inkstation - 22 september 2020 - CORrespondentie
Dat vind ik elke keer weer een fijne vraag en zeker ook geen verkeerde vraag. We voelen dan gelijk: “wat zal deze keer de uitdaging worden”. 
Vorige week nog iemand in de winkel die een registratiesysteem onderhoud van een duivensportvereniging. Daar staat nog een stukje hardware/software die alleen nog met een, voor nu, oud type printer werkt. In die printer gaat de HP 26. Deze wordt nu al een poosje niet meer nieuw gemaakt* door HP maar we hebben de klant nog wel goed kunnen helpen door zijn oude cartridge na te vullen.

En in deze digitale wereld wordt er ook nog wel eens met een typemachine gewerkt. Zo ook waar deze Brother IN700 cartridges (zie foto) in gaat. Deze gebruiker schrijft nog graag brieven alleen is niet meer vast ter hand. En een laptop/computer, laat staan een tablet, is niet fijn werken voor hem. We hebben de cartridge weer op orde kunnen krijgen en meneer schrijft weer met heel veel plezier zijn brieven.

Nog 1 voorbeeld, en dan houd ik op. Onlangs de wereld van cartridges door moeten zoeken naar een aantal oude maar nieuwe Epson inktcartridges. Deze klant heeft nog een praktijk waar een diagnoseapparaat staat waar alleen dit type Epson printer op werkt. Zo ging dat vaak vroeger. Werd er een stukje hardware en software ontwikkeld waar alleen een bepaald type printer op werkte.


De vraag: “nu heb ik nog een oude printer staan, kunnen jullie daar de cartridges voor leveren?”. Daar waar ik een goed jaar geleden volmondig ja kon zeggen moet ik sinds dit jaar toch wel wat voorzichtiger zijn met “ja” zeggen. De printerfabrikanten stoppen langzaam maar zeker met de oudere type cartridges. Let wel, het gaat dan veelal om machines die 15 jaar of langer geleden voor het laatst nieuw verkocht zijn geweest.

Heel veel is nog steeds vindbaar en dus leverbaar alleen niet alles meer. Heeft u speciale wensen, wees welkom in 1 van onze winkels. Als u ons de tijd geeft, dan gaan wij graag opzoek naar de cartridge voor uw printer. De markt is immers groter dan alleen Nederland.

Welkom!


*Het mooie is, we kunnen de HP 26 nog wel nieuw leveren alleen zit er dan wel voedselveilige rode of zwarte inkt in. Deze HP 26 cartridges worden nu nog erg veel gebruikt in de pluimveehouderij. Het stempeltje wat u en ik zien staan op een ei kan geprint zijn geworden met zo’n HP 26 cartridge. Nu zijn deze cartridges alleen niet meer van HP merk maar van het merk Nuovo. Nuovo heeft de productielijn van deze cartridges overgenomen. Bent u opzoek naar zulke cartridges, in onze winkel in Barneveld hebben we ze gewoon op voorraad.