Naar boven

Meer leren over certificeren!

Door Inkstation - 11 april 2023 - Leuke weetjes
Er bestaan wel meer dan 400 verschillende certificeringen op het gebied van duurzaamheid. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wij helpen u bij het maken van een duurzame productkeuze en lichten er zes voor u uit. Alle certificaten van deze keurmerken worden door onafhankelijke partijen afgegeven.

FSC® en PEFC
Dit zijn de meest bekende keurmerken voor hout- en papierproducten. Deze keurmerken lijken erg op elkaar. Allebei staan ze voor duurzaam bosbeheer en recht doen aan ecologie, sociale ontwikkeling en milieu. Het zijn wereldwijd erkende keurmerken. Samen hebben ze meer dan 450 miljoen hectare gecertificeerd bos.

Kies een duurzaam lettertype
Het ene lettertype verbruikt meer inkt dan het andere. Ook hier kunt u dus een duurzame keuze in maken! Met Times New Roman, Calibri of Century Gothic verbruikt u tot wel 27% minder inkt in vergelijking tot Arial. Wist u daarnaast dat er lettertypes zijn ontwikkeld om inkt te besparen? Ecofont is een letter met kleine witte puntjes in de letter, die voor het oog niet zichtbaar zijn maar wel inkt bespaart. Slim!

Vul cartridges na
Geeft uw printer aan dat de inkt op is? Laat deze dan navullen in onze winkels. Zo kunt u de cartridge hergebruiken (en bespaart u enorm!)

Koop gerecycled papier
In plaats van standaard papier, kunt u ook kiezen voor gerecycled papier. Dit staat altijd duidelijk aangegeven op de verpakking van het printpapier. Ook is er papier met een FSC-keurmerk. Dit papier is gemaakt van grondstoffen afkomstig uit verantwoord beheerde bossen.

Print in conceptversie
Als u gaat printen kunt u voor de optie ‘concept’ of ‘snel printen’ kiezen. In vergelijking tot de standaard printinstellingen verbruikt u al snel 50% minder inkt. De kwaliteit is iets minder, maar teksten zijn gewoon nog duidelijk leesbaar. Ideaal voor op kantoor!

Hopelijk hebben we u met dit overzicht geholpen bij het maken van duurzame productkeuzes. Wilt u hier meer over lezen en bent u nieuwsgierig naar de andere certificeringen? Kijk dan op www.keurmerkenwijzer.nl