Naar boven

Maak werk van uw goede voornemens

Door Inkstation - 03 januari 2019 - Tips & Tricks

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Het nieuwe jaar is ingeluid en dat betekent dat het tijd is om werk te maken van uw goede voornemens. Denk niet te groot, maar werk in kleine stappen en houd uw doelen dichtbij uzelf. Dan gaat het u vast lukken!
Nog op zoek naar inspiratie voor goede voornemens die wel haalbaar zijn? Wij zetten er een aantal op een rij!


Meer genieten!

Genieten kan niet alleen op een wit strand in een warm land. Probeer ook de kleine dingen in het leven te waarderen. Heeft u een compliment van een collega gekregen? Of dat ene project afgerond? Dat doet u goed! Heb oog voor de kleine successen in uw dag. Niet elke dag is goed, maar er zit iets goeds in elke dag!


Beter letten op wat u eet!

Doe eens een schepje minder suiker in uw koffie of thee. Wist u dat koffiecreamer heel ongezond is? Dat is gemaakt van suiker met kokosvet. Beter kiest u voor verse (koffie)melk. En drink eens wat meer water, juist op kantoor. Varieer met een schijfje gember of citroen! Zo komt u al een heel eind.


Minder zwart-wit denken!

Er wordt vaak gedachten in termen van goed of fout. Alsof er maar twee opties zijn. Maar onthoud dat er altijd meerdere manieren zijn om tot een oplossing te komen. Laat u niet beperken en denk in mogelijkheden! Maar misschien nog belangrijker… bekijk de zaak eens vanuit een ander perspectief. Wanneer u u in een ander verplaatst, kan dat tot nieuwe inzichten leiden.De boel beter bij elkaar houden!

Iedereen heeft graag zijn vrienden en familie bij elkaar. Ga eens wat vaker bij uw familie op bezoek. Spreek af met die vriendin die u te weinig ziet. Vraag of uw collega een goed weekend heeft gehad. Geef een familielied eens een knuffel en laat aan de mensen van wie u houdt, zien dat u om ze geeft. We hebben elkaar nodig!


Positiever zijn!

Probeer het leven eens van de zonnige kant te bekijken. Geef uzelf vaker een compliment, tover een glimlach op uw gezicht en kijk naar wat er wel is, in plaats van wat er niet is. U hebt zelf altijd de controle over hoe u dingen ziet en hoe u ermee omgaat. Denkt u in kansen en ziet u wat u wel hebt?


Tijd om aan de slag te gaan!

Een doel waar u niet aan werkt, zal slechts een voornemen blijven. Het is nu tijd om ook echt aan het werk te gaan. Dus, kom van die bureaustoel af en ga ervoor! Stap voor stap kom u bij uw einddoel. Wedden dat u het kan?!