Naar boven

Inzicht in firmware- en printerupdates

Door Inkstation - 09 oktober 2020 - Tips & Tricks
Firmware is de "geest" van een printer. Het is software in de printer die hem vertelt wat hij moet doen. Printerfabrikanten geven af ​​en toe firmware-updates uit die de prestaties verbeteren en de compatibiliteit uitbreiden voor verschillende software- en besturingssysteemupgrades, maar soms wordt het gebruikt als een wapen tegen huismerk cartridges.

Sommige printerfirmware-updates hebben de mogelijkheid geblokkeerd om huismerk inktcartridges en tonercartridges te gebruiken. De firmware is ingebed in de printer, dus zelfs nieuwe printers kunnen voorkomen dat gereviseerde en compatibele cartridges werken. Vooral in MPS-omgevingen is het een goede gewoonte om elke nieuwe printer te testen om er zeker van te zijn dat deze cartridges van derden accepteert. 
Het is bekend dat dit met name gebeurt bij geselecteerde HP, Lexmark, Dell en Samsung-gerelateerde printers. Deze gevallen waren zeldzaam, maar lijken vaker voor te komen, omdat OEM's proberen te voorkomen dat de huismerk cartridgesmarkt marktaandeel wint.

Deze updates kunnen leiden tot verloren klanten en verwarde consumenten die niet begrijpen waarom cartridges van derden niet meer in hun printer werken.

De oplossing?
Het beheren van de firmware-updates op de printer is de meest effectieve manier om ervoor te zorgen dat de printers altijd cartridges van derden kunnen gebruiken. In de afgelopen jaren hebben sommige HP-printers een automatische printerupgradefunctie die standaard is ingesteld. Mensen realiseren zich pas dat hun printer is geüpdatet op de dag dat ze een nieuwe compatibele cartridge installeren die niet werkt. Ze moeten dan de implicaties van firmware-updates kennen. Om zonder problemen gereviseerde en compatibele toner- en inkjetcartridges te blijven gebruiken, moeten ze nee zeggen tegen ALLE printerfirmware-updates. 

Lees hier hoe u NEE zegt tegen automatische firmware updates