Naar boven

Interessante weetjes over printen

Door Inkstation - 30 augustus 2021 - Leuke weetjes
Een printer is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. En hoe we eerst nog naar de supermarkt, bibliotheek of copyshop moesten, is inmiddels in veel huishoudens is een printer te vinden. We printen voor ons werk, voor school en privé. De één dagelijks, de ander een enkele keer. Maar niemand ontkomt er aan; de printer is onmisbaar geworden.
Hier enkele feitjes over printen, die u misschien nog niet wist.

De eerste printer

In 1953 werden in de VS de eerste printers die met behulp van een computer konden printen gemaakt door computerfabrikanten UNIVAC.
Het duurde daarna nog tot 1977 tot de eerste kleurenprinter werd geïntroduceerd en in 1990 werd 3D printen mogelijk.
Maar eigenlijk mag hier jaartal 1439 niet ontbreken, toen werd de drukpers uitgevonden.. 

De kleinste kleurenprint
Het kleinste kleurenprintje geprint met een inkjetprinter was 0.0092 mm² en werd geprint in Zwitserland op 4 oktober 2015. De afbeelding was van clownvissen en bevatte minstens 256 kleuren.

Toner
Toner is een poeder dat gebruikt wordt in laserprinters en kopieerapparaten.Toner bestaat uit poederdeeltjes van ongeveer 8 tot 12 micrometer.

Eetbare inkt
Eetbare of edible ‘inkt’ wordt door bakkers gebruikt voor de print van een foto of afbeelding bovenop een taart. Eigenlijk is dit geen inkt, maar water met kleurstof. Door dit op speciaal papier te printen ziet het er mooi uit en is het eetbaar.

Inkt is duur!
Je zou het niet verwachten maar inkt is één van de duurste vloeistoffen van de wereld. Duurder dan champagne, benzine, luxe parfum of zelfs brandstof voor een Space Shuttle. 
Lees hier meer over in de Blog: Het vloeibare goud: INKT.

Met alle lege cartridges die in 1 jaar worden weggegooid op een rij..
kun je 3x de wereld rond. We printen namelijk wat af met z'n allen. Gelukkig kunt u samen met ons iets verschil maken, door het laten navullen van uw lege cartridges.
Inkt is duur

bronnen:
Behance
Wikipedia
Beslist.nl