Naar boven

Hoe voorkom je die after holiday dip?

Door Inkstation - 19 augustus 2019 - Tips & Tricks
De zomervakantie. Hét hoogtepunt van het jaar. Een moment waarop je even volledig kunt ont-stressen en los komt van de dagelijkse sleur. Maar helaas, niets is voor altijd… Voor je het weet zit de vakantie er weer op.

Hoewel sommige collega’s nog aan de Spaanse kust zitten, staat er voor jou alweer een nieuwe werkweek voor de deur. En dat betekent maar één ding: je moet weer aan de slag… Maar hoe zorg je ervoor dat je die eerste werkweek goed doorstaat, zonder steeds weg te dromen?
Geef jezelf de tijd om te wennen. Je komt net terug van een heerlijke vakantie. Probeer dat gevoel nog even vast te houden. Als het even kan, pak dan een extra dag vrij voor een rustige overgang. Dan heb je de tijd om te acclimatiseren, wasjes te draaien en je mentaal voor te bereiden op je eerste werkdag.

Is de eerste werkdag dan toch écht aangebroken? Helaas kun je dat moment niet eindeloos uitstellen… Maar de eerste dag hoeft niet alleen in het teken te staan van een overvolle mailbox en een stroom aan nieuwe taken. 

Plan een paar geluksmomentjes in gedurende de dag zodat je stiekem toch nog even lekker weg kunt dromen. Maak bijvoorbeeld een korte wandeling tijdens de pauze of trakteer jezelf op een overheerlijke kop koffie. Dat verzacht het leed een beetje ;). Heb je hulp nodig bij het maken van een goede planning? Gebruik onze After Holiday-planner en maak een vliegende start!
Niet alleen het inplannen van geluksmomentjes maakt het werk gemakkelijker. Ook je werkomgeving kan je hier een handje bij helpen. Je werkplek hoeft toch niet saai te zijn? Fris je plek op met kantoorartikelen in leuke kleurtjes, plaats een fotolijstje met een mooie vakantiefoto en je houdt dat vakantiegevoel nog iets langer vast. Inkstation geeft je het beste advies om de zomer terug te brengen naar jouw werkplek.

Om de After Holiday dip tegen te gaan helpt het ook om alvast je volgende vakantie te plannen. Dat klinkt gek want je bent pas net terug. Maar echt, een paar vrije dagen in het vooruitzicht maakt de start een stuk makkelijker. En dat hoeft echt niet meteen een volledige vakantie te zijn. Een dagje uit volstaat ook prima.
Ben je bang dat deze After Holiday dip ondanks de tips eeuwen blijft duren? Een troost. Na twee weken is de dip waarschijnlijk weer voorbij. De geluksstofjes dopamine en endorfine die na de vakantie uit balans zijn geraakt, zullen dan wel weer terug zijn. En voor je het weet… is het weer tijd om die koffers te pakken.