Naar boven

Hoe overleef ik mijn vakantie ... met kinderen

Door Inkstation - 20 juli 2021 - Tips & Tricks
Ik weet nog goed hoe ik vroeger kon toeleven naar de zomervakantie. En in die tijd, ik ging toen nog naar de basisschool, was dat ook de moeite.. we hadden 6 weken vakantie. Zes weken, dat is zo'n  anderhalve maand! De laatste weken voor de vakantie vroeg ik dagelijks hoeveel nachtjes nog voor het vakantie was. En dan, na zoveel nachtjes aftellen en vragen, al dromend over wat je allemaal zou gaan doen, was het eindelijk zo ver.. vakantie!
Zes weken lang opblijfavonden, veel ijsjes eten, heel veel spelen en op vakantie. Meestal bleven we de eerste weken nog thuis, waardoor het aftellen weer opnieuw begon en we dagelijks vroegen "hoeveel nachtjes nog tot we op vakantie gaan?" Wanneer dan de stress thuis toesloeg, tijdens het inpakken, merkten we dat het dan echt zo ver was. 
Met de auto richting Duitsland, op de achterbak gepropt met broer en zus en nog wat tassen die echt niet meer in de kofferbak pastten, elk kwartier vroeg er wel iemand "Hoelang nog rijden?"
Na een paar weken vakantie zat het nieuwe ritme er helemaal in, we gingen later naar bed en sliepen ook dagelijks uit. Ook het elke dag maar kunnen spelen werd zo gewoon dat het soms omsloeg in vervelen. De vraag werd dan "Mam, wat zullen we doen?" en op een gegeven moment sloeg dat om naar "Hoelang nog tot we weer naar school mogen?"
Zes weken is best heel lang. En niet alleen voor ons, kinderen, .. denk ik achteraf. Zou mijn moeder in haar hoofd ook steeds hebben gedacht "hoeveel nachtjes nog?"
Maar o.. wat genoten we toch van die lange zomervakantie, en zagen we al weer uit naar de volgende!

Met de gratis printables van Your Inkstation voorkomt u heel wat vragen voor en tijdens de vakantie.

Gebruik de aftelkalender voor de nachtjes voor de vakantie,
Speel AutoBingo tijdens de lange autorit, kleur een kleurplaat uit het Your Inkstation Kleurboek om even tot rust te komen,
En gebruik de klusjeslijst als de verveling toeslaat.
Allemaal gratis, u moet ze alleen nog even uitprinten.

Fijne vakantie!