Naar boven

Het bestrijden van hitte op uw werkplek

Door Inkstation - 09 juli 2022 - Tips & Tricks
Ik ben gek op de zon, een barbecue met vrienden of een drankje op het terras. Maar het werk gaat natuurlijk ook gewoon door. Hoe zorgt u ervoor dat u het hoofd koel houdt op een warme werkdag? Met onderstaande tips help ik u en uw collega’s bij het bestrijden van hitte op uw werkplek!

Vroege vogels
Misschien wel dé beste manier om hitte op uw werkplek te bestrijden is om de hitte voor te zijn! Hoe vroeger u begint, hoe koeler het zal zijn op het werk. Naast dat het relatief koel is in de ochtend kunt u , wanneer u eerder begint, ook weer eerder naar huis. Zo heeft u niet alleen het voordeel van een koele werkplek in de ochtend, maar kunt u in de namiddag ook nog eens genieten van het mooie weer. Een win-winsituatie dus!

Houd het luchtig
Het liefst kleed ik mij zo luchtig mogelijk wanneer het heet is. Maar blote armen of benen zijn niet op elke werkplek gewenst. Om de hitte toch te bestrijden kunt u synthetische en andere warme stoffen het beste vermijden. Kies in plaats hiervan voor linnen of katoenen kleding. Ook is het verstandig om geen kleding met donkere kleuren te dragen, omdat deze de warmte absorberen.

Eetswitch
Wist u dat eten en drinken invloed kan hebben op de hitte? Zo zorgt het eten van producten die veel eiwitten bevatten, zoals zuivel, ervoor dat u het sneller warm krijgt. Ook proteïnerijke maaltijden kunt u beter vermijden. Fruit en groente daarentegen helpen u afkoelen tijdens een hete werkdag. Wat drinken betreft is het beter om koffie en frisdrank links te laten liggen op warme dagen.
Frisdrank en koffie drogen namelijk uw lichaam uit en dat wilt u niet. Drink in plaats daarvan voldoende water of thee! Of gooi eens een schijfje komkommer of een takje munt in uw glas, voor wat extra verfrissing.

Alle beetjes helpen
Er zijn ook hele kleine handelingen die helpen om de hitte te bestrijden tijdens uw werkdag. Houd uw handen onder de koude kraan wanneer u de behoefte hebt om even af te koelen. Bij uw handen en polsen zijn uw warmtereceptoren namelijk het gevoeligst. Uw handen wassen onder een koude kraan helpt dus om uw hele lichaam af te laten koelen. Een tip: zet apparaten die u niet gebruikt zoveel mogelijk uit. Apparatuur geeft namelijk veel warmte af op uw werkplek.

Bekijk hier het ventilator assortiment in onze webwinkel