Naar boven

Geef november licht

Door Inkstation - 09 november 2021 - Tips & Tricks
De wintertijd is ingegaan, de dagen worden korter en we zitten weer een stuk meer binnen. In het donker start u de dag op, gaat u aan het werk en het einde van de werkdag sluit u weer in het donker af. Grote kans dat dit ook bij u zijn weerslag heeft op uw gemoedstoestand. Veel mensen hebben in de herfst en winter namelijk minder energie, vaker last van concentratieproblemen en komen slechter in slaap. En dat heeft allemaal te maken met de veranderingen in de hoeveelheid licht die we op een dag krijgen.

Door een gebrek aan daglicht maakt het lichaam minder vitamine D, maar meer melatonine (het slaaphormoon) aan. Oftewel, de winterdip ligt op de loer… Des te belangrijker om juist in het najaar te zorgen voor wat meer (zon)licht. Daarom hebben wij een aantal tips op een rij gezet om meer licht te pakken tijdens deze donkere dagen.

 
Zoek de buitenlucht op

Hoewel het verleidelijk is om op druilerige dagen lekker de hele dag binnen te zitten, is dat voor uw mentale én fysieke gezondheid niet aan te raden! Probeer iedere dag op zijn minst een wandeling te maken van minimaal 30 minuten.
En als u dan gaat, dan kunt u dat het beste doen tijdens het hoogste punt van de zon, dus tussen 11.00 en 15.00 uur. De lunch leent zich hier uitstekend voor.
Blijf dus in de pauze niet achter uw bureau zitten, maar maak een wandeling. Oók als u in uw eentje thuiswerkt.

Gebruik de daglichtlamp

Toch lukt het u waarschijnlijk niet altijd om voldoende naar buiten te gaan. Daarom kunt u het tekort aan licht in de herfst en winter compenseren met een daglichtlamp. De lamp geeft licht dat vergelijkbaar is met daglicht en kan daardoor vermoeidheid verminderen. Heeft u moeite met opstaan of heeft u ‘s winters minder energie? Zet dan de daglichtlamp op uw bureau. Twintig minuten per dag voor de lamp zitten is al voldoende om uw energielevel te verbeteren.

KIJK HIER VOOR HET DAGLICHTLAMP AANBOD IN ONZE WEBSHOP 

Geef kleur aan uw werkdag

De kleuren wit, grijs en zwart zijn de meest gebruikte kleuren in de zakelijke omgeving. Maar dat is niet in alle gevallen verstandig. Ze bieden een mooie basis, maar ze zijn niet bepaald inspirerend. Verlicht uw werkplek met kantoorartikelen in verschillende kleuren. Het ziet er niet alleen fris en motiverend uit, kleuren hebben ook nog een positief effect op uw productiviteit, creativiteit en het geeft u een opgewekt gevoel.

Kantoorartikelen in uw lievelingskleur? Bekijk het in onze webshop:

KIJK HIER VOOR RODE KANTOORARTIKELEN 
KIJK HIER VOOR GELE KANTOORARTIKELEN
KIJK HIER VOOR BLAUWE KANTOORARTIKELEN
KIJK HIER VOOR GROENE KANTOORARTIKELEN

Of zoek zelf op andere kleuren:-)

Hang zelf de slingers op

Hoewel kantoorartikelen u dus echt wel kunnen helpen de winterdip tegen te gaan, is het uiteindelijk ook echt aan u zelf om het licht te zien. De feestdagen komen dichterbij, een mooie periode om zelf de slingers op te hangen. Richt uw werkplek in met feestelijke versiering en draai vrolijke (kerst)muziek op de achtergrond. Heeft u geen plek voor een grote kerstboom op uw werk, lees dan onze tips om toch de gezelligheid van deze periode naar uw (thuis) kantoor te brengen.

KIJK HIER VOOR DE BLOG: 'HANG DE LAMPJES MAAR OP'

Probeer het zonnig in te zien

En last but not least, bekijk het van de zonnige kant. Die donkere dagen hebben ook echt wel voordelen. Na het werk lekker met een warme deken op de bank, kaarsjes die branden en een goede film op tv? Schrijf iedere dag drie dingen op waar u die dag dankbaar voor bent en u zult zien, zo slecht is die winterse periode nog niet!

BEKIJK HIER DE MOOISTE JOURNALS IN ONZE WEBSHOP