Naar boven

Er was eens...een plakbandhouder!

Door Inkstation - 30 oktober 2018 - Leuke weetjes
Kent u dat? Lange zoektochten naar het begin van uw plakbandrol? Nog steeds één van de grootste ergernissen onder de velen. Met de komst van de plakbandhouder hebben we daar gelukkig geen moeite meer mee. Maar er was een tijd waarin dit niet zo vanzelfsprekend was.

In 1926 kwam het eerste rolletje plakband op de markt. Een doorzichtig plakband waarbij alleen de randen voorzien van lijm waren. De variant zoals wij die nu nog steeds kennen, bracht Richard Drew in 1930 op de markt. Twee jaren van onhandig gebruik van dit kantoorartikel vlogen voorbij.

In 1932 had John Borden, Verkoopmanager van Scotch Tape bij 3M, de oplossing om het gebruik van de plakbandrol makkelijker én efficiënter te maken.
Hij ontwierp de eerste tapedispenser. In de volksmond: de plakbandhouder. Dit kantoorartikel heeft een ingebouwd snijblad om het plakband mee af te scheuren en bovendien houdt dit het einde van de rol vast tot het volgende gebruik. Als dat niet handig is!
Tegenwoordig zien we de plakbandhouder niet alleen nog als functioneel kantoorartikel, maar ook als een accessoire die je werkplek opleukt! De plakbandhouder is verkrijgbaar in waanzinnige vormen en kleuren. Denk aan casettebandjes, unicorns, pumps of dieren. Maar telkens gebaseerd op hetzelfde principe: snel en nauwkeurig plakband afrollen en snijden!

Bekijk hier ons plakbandhouder assortiment