Naar boven

Er was eens… een puntenslijper!

Door Inkstation - 10 oktober 2018 - Leuke weetjes
Vóór de uitvinding van de puntenslijper gebruikten mensen messen om de punt van een potlood te scherpen. Een gevaarlijk en tijdrovend klusje! Er werden zelfs mensen op kantoor voor aangesteld en was de puntenslijper een persoon. 

Inmiddels is dit allemaal verleden tijd en is de puntenslijper als kantoorartikel niet meer weg te denken van kantoor en thuis.
 
In 1828 vroeg de Franse wiskundige Bernard Lassimone het patent aan voor de taille-crayon (puntenslijper), waarmee het slijpen van een potlood een stuk sneller ging. Het is een redelijk grote puntenslijper die gebruikmaakt van een slijpsteen. In de jaren die volgen worden meerdere puntenslijpers uitgevonden. Het is uiteindelijk de Amerikaan John Lee Love die in 1897 de handpuntenslijper uitvindt. Dit is het ontwerp van de puntenslijper die nu in uw bureaulade ligt.
Pas tijdens de wereldwijde crisis in de jaren 30 van de vorige eeuw wordt de puntenslijper voor het eerst in een afwijkende vorm uitgebracht. Dit om de verkoop van het vindingrijke kantoorartikel te stimuleren. De opvolgende jaren wordt deze trend doorgezet en tegenwoordig vind je de puntenslijper uit 1897 dan ook in alle kleuren, vormen en maten.

Welke heeft u?

Bekijk hier ons assortiment puntenslijpers