Naar boven

De ideale wetenschappelijke rekenmachine

Door Inkstation - 16 mei 2023 - Inspiratie
CASIO fx-82NL, de eerste wetenschappelijke rekenmachine die volledig afgestemd is op het Nederlandse onderwijs!
CASIO introduceert de fx-82NL, een wetenschappelijke rekenmachine die is ontwikkeld in nauw overleg met Nederlandse onderwijsexperts. De fx-82NL uit de ClassWiz-serie is de opvolger van de fx-82MS 2nd edition en fx-82EX. Even snel die berekening Nederlands! En dat werkt wel zo handig!

Speciaal ontwikkeld voor het Nederlandse klaslokaal

Tijdens een grote wiskundeconferentie konden docenten als “rekenmachine-architect” hun wensen en ideeën schetsen in het bijzijn van een Japanse R&D-medewerker van Casio. Deze ideeën zijn verwerkt, evenals de eisen van het Nederlandse onderwijs. Het gebruiksgemak is enorm verbeterd door het gebruik van de Nederlandse taal. Het kost leerlingen en studenten namelijk vaak de nodige moeite om wiskundige begrippen en menu’s zelf uit het Engels naar het Nederlands te vertalen. Met deze rekenmachine worden exacte vakken dus wat makkelijker te begrijpen!

Casio fx-82NL

De fx-82NL is de ideale wetenschappelijke rekenmachine voor wiskunde en andere exacte vakken. Daarnaast is dit model uit- stekend geschikt voor professioneel gebruik op de werkvloer. Het menu bij de nieuwe fx-82NL is eenvoudiger gemaakt, dat maakt hem ideaal voor alle wiskundige sommen.

Het menu en de wiskundige begrippen worden in het Nederlands weer- gegeven en optioneel ook in het Engels. Verder is er gekozen voor een Europese getalnotatie, iets wat bij een toetsenbord al zo vanzelfsprekend was, is dat nog niet voor rekenmachines. Hieronder staan alle eigenschappen nogmaals opgesomd:

Menu’s en wiskundige begrippen in de Nederlandse taal;
De standaardinstellingen zijn volledig afgestemd op het Nederlandse onderwijs;
Europese getalnotatie in plaats van Engelse getalnotatie; zowel op het scherm als op de rekenmachine wordt de komma gebruikt voor decimalen;
Blauwe kleur gebruikt als modelkleur. Hierdoor is de fx-82NL goed te herkennen als ‘de Nederlandse rekenmachine’. Dit biedt duidelijkheid voor de gebruiker.

Duurzame ontwikkeling
We zijn het er allemaal wel over eens dat het steeds belangrijker is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Minder verpakkingsmateriaal en het reduceren van gewicht en volume horen daarbij. Zo is de papieren handleiding van de rekenmachine weggelaten, waardoor de verpakking kleiner en lichter is. Op die manier kunnen er meer rekenmachines in een doos worden vervoerd. Met dit soort kleine aanpassingen streeft CASIO naar een kleinere CO2-voetafdruk.

Bestel hier!