Naar boven

Clean (home office) desk policy

Door Inkstation - 28 april 2021 - SCRIBZEE by Oxford
Het is welbekend dat een opgeruimde werkplek bijdraagt aan motivatie, concentratie en efficiëntie tijdens het werken. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat juist uw home office georganiseerd en opgeruimd is.

Uit onderzoek blijkt dat mensen slechter functioneren en minder overzicht hebben in een rommelige omgeving dan in een opgeruimde omgeving. Mensen in een opgeruimde omgeving ervaren minder mentale belemmering en zijn beter in staat om een moeilijk probleem op te lossen.

Wanneer u werkt in een rommelige omgeving, kost het zoeken naar het juiste document veel tijd. Heeft u alles in verschillende kleuren mapjes georganiseerd, dan heeft u het juiste document zo in handen! Dit kost u minder energie en geeft u meer tijd om productief te werken. Een paar tips voor een betere werkomgeving:

Berg papierwerk op. Door alles te organiseren en op te bergen, sluit u de dag en week met een voldaan gevoel af en begint u een nieuwe dag of week met frisse energie en een fris bureau!

Met Top File + heeft u de mogelijkheid ieder project in een andere kleur map te stoppen. Of zelfs acht verschillende projecten in één sorteermap. Met een regenboog aan kleuren, is er altijd wel eentje die bij uw inrichting past.

Werk kabels weg. Bij een mooi, opgeruimd bureau horen geen lange, slingerende kabels. Probeer dit creatief op te lossen met bijvoorbeeld tape.

Plaats planten voor luchtzuivering en sfeer. Er zijn speciale planten die perfect geschikt zijn voor op uw bureau. Ze zorgen voor luchtzuivering en voegen wat sfeer toe aan uw bureau.

Leeg ook uw prullenbak. Als u dan toch al bezig bent, maak dan ook regelmatig uw prullenbak schoon. Geen nare luchtjes of uitpuilend papier!

Zorg voor daglicht. Naar binnen schijnend daglicht geeft u een energieboost en verhoogt uw productiviteit.

Plaats alleen dingen die u dagelijks gebruikt op uw bureau. Het is niet nodig om al uw benodigdheden in zicht te hebben. Berg de dingen die u niet dagelijks gebruikt op!

Scannen in plaats van kopiëren. Scan formulieren in met de SCRIBZEE app en verstuur ze via e-mail in plaats van de uit te delen op papier. Geen papieren rommel!

Houd het vol! En dan, de allerbelangrijkste. Probeer eens aan het eind van iedere werkdag uw bureau op te ruimen. Zoveel sneller en makkelijker dan eens in de maand of pas als het papier overal ligt.