Naar boven

Blijf in contact met uw collega’s, zelfs op afstand

Door Inkstation - 30 januari 2021 - SCRIBZEE by Oxford
De afgelopen periode is er een compleet nieuwe situatie ontstaan waarin door grote groepen mensen thuis wordt gewerkt. Voor velen is dit een geheel nieuwe situatie.

Gelukkig zijn er tegenwoordig ontzettend veel tools die thuiswerken een stuk makkelijker maken.
Hoe creëert u voor u zelf een fijn thuiskantoor en zorgt u ervoor dat u productief en gemotiveerd blijft?

Maak een duidelijke planning. Schrijf het op en vink uw to-do’s af. Dit zorgt voor duidelijkheid maar ook een tevreden gevoel aan het einde van de dag.

Zorg voor een rustige werkplek. Niets is vervelender dan een huisgenoot die tijdens een belangrijke call de kamer in stormt. Maak hierover duidelijke afspraken.

Probeer uw normale werkroutine te behouden. Begin en eindig op dezelfde tijd, neem pauzes wanneer u dit op het werk ook zou doen. Zorg ook voor voldoende pauzes, juist wanneer u thuis werkt. Het is verleidelijk om thuis aan één stuk door te knallen, maar denk eens aan hoe vaak u op kantoor even bij de koffieautomaat met die ene collega staat te kletsen? Gun u zelf die rust momenten.

Houdt uw collega’s op de hoogte. Maar keep it sweet and short. Stuur in plaats van een lange mail een scan van uw uitgeschreven pagina met notities of to-do lijst met uw telefoon. Dit kan met de SCRIBZEE app, waarmee u handgeschreven notities in een Oxford notitieboek kunt scannen, bewaren en delen.

Thuiswerken kan eenzaam voelen. Probeer daarom dagelijks, zeker wekelijks contact te houden met uw collega’s. Dit kan in de vorm van een telefoontje maar een videoconference is net zo leuk!

Wat is uw gouden tip om thuiswerken efficiënt en productief te houden?