Naar boven

Bent u klaar voor de nieuwe generatie power?

Door Inkstation - 18 maart 2023 - Leuke weetjes
 
Met de nieuwe Duracell Optimum introduceren Duracell hun meest baanbrekende innovatie tot nu toe. U hoeft niet te kiezen tussen prestatie en het milieu.


Langere levensduur = minder afval

Innovatie is de sleutel tot een lagere impact op het milieu. Duracell Optimum batterijen gaan tot 10 keer langer mee dan een zink batterij in apparaten met een hoog verbruik en dat betekent veel minder afval. Duracell Optimum gaat zelfs twee keer langer mee dan standaard alkaline batterijen.

Wist u dat?

Duracell besteedt veel aandacht aan de duurzaamheid van hun verpakkingen:

De Duracell Optimum verpakking is 100% gemaakt van karton dat na gebruik volledig gerecycled kan worden. Een groot deel van ons assortiment zit in een k-pack, een volledig kartonnen verpakking. Hierdoor his al al ruim 6.000 ton plastic bespaard;
98% van de primaire en secondaire verpakkingen is gemaakt van gerecycled karton;
88% van alle Duracell alkaline verpakkingen in West-Europa is vrij van plastic (gebaseerd op verkochte batterijen in 2020). Sommige verpakkingen moeten in verband met kinderveiligheid van plastic gemaakt worden, daarvoor gebruiken ze gerecycled plastic;
Duracell maakt recyclen gemakkelijker met hun verpakking die zo ontworpen is dat u uw gebruikte batterijen erin kunt bewaren totdat ju ze wegbrengt naar een inzamelpunt. Duracell Optimum’s innovatieve ‘boek’-vormige verpakking heeft een deurtje en een opbergsysteem binnenin waardoor er geen batterijen meer door de keukenlade rollen. In plaats daarvan blijven de batterijen keurig op hun plek totdat u ze nodig heeft of recyclet.

Productie & vervoer

De Duracellfabrieken in België draaien volledig op groene energie. Doordat de fabriek in het hart van Europa staat, zijn de transportafstanden relatief kort. Ze kopen de grondstoffen zoveel mogelijk binnen Europa aan en onze containers vullen ze voor minimaal 95%. De combinatie van deze factoren zorgt voor een lage uitstoot, vele malen lager vergeleken met import vanuit China.

Recycling

Duracell investeert jaarlijks miljoenen euro’s in batterij-inzameling en recycling. Doordat 100% van onze ingezamelde batterijen gerecycled wordt, komen ze niet op onbedoelde plekken terecht. Batterijen bevatten waardevolle materialen die hergebruikt kunnen worden voor onder andere wegenbouw en de vervaardiging van nieuwe producten.

Met Duracell Optimum, de volgende generatie power van Duracell, haalt u het beste uit uw apparaten!

Bekijk hier ons gehele Duracell assortiment.