Naar boven

Alles over hybride

Door Inkstation - 02 juni 2022 - Leuke weetjes
Hybride werken is helemaal van deze tijd en er zitten ook veel voordelen aan verbonden.
Wat wordt er nu eigenlijk bedoelt met hybride werken? Dit houdt in dat u flexibel gebruik maakt van meerdere werkomgevingen.
Voorbeelden van werkomgevingen zijn: het kantoor, het samenwerken in een gedeelde ruimte, vanuit huis werken en onderweg werken.
Hybride werken brengt ook veel uitdagingen met zich mee wat betreft productiviteit, samenwerking en beveiliging.
Over deze uitdagingen gaan we het in deze blog hebben om zo het hybride werken te ondersteunen.

Vier hybride hubs
We hebben vier hybride hubs gecreëerd waarin we de uitdagingen en oplossingen van hybride werken definiëren. Van welke hub maakt u het meeste gebruik?

Kantoor-hub

De kantoor-hub is en blijft essentieel. Zo geeft 87% van de werknemers aan dat het belangrijk is voor de samenwerking met collega’s en het opbouwen van relaties. Daarnaast zit er nog een groot voordeel aan en dat is namelijk dat het uw productiviteit bevordert. Dit komt doordat u alles bij de hand heeft.

U kunt makkelijk een beroep doen op collega’s doordat zij altijd in de buurt zijn én u heeft betere apparatuur tot uw beschikking, denk bijvoorbeeld aan printers.

 Coworking-hub

We horen tegenwoordig steeds vaker de term coworking voorbijkomen. Maar wat houdt het eigenlijk in? Een coworking-hub is een ruimte waarin verschillende freelancers, die voor verschillende opdrachtgevers werken, samenkomen.

In een coworking-hub wordt alles gedeeld, van pennen, water, papier tot printers. Een groot voordeel is dat u op deze manier de kosten kunt delen. Hiernaast wordt u als ondernemer uit uw sociale isolement gehaald en kunt u ook profiteren van het netwerk van andere coworkers.

 
Thuiswerk-hub

In de toekomst zal er steeds meer thuisgewerkt worden. 82% van alle bedrijven zeggen dat ze werknemers in de toekomst een deel van de tijd thuis laten werken in de thuiswerk-hub. Deze vorm van werken is in rap tempo het nieuwe normaal geworden. Maar hoe blijft u vanuit huis productief en betrokken?

U kunt het u zelf makkelijk maken door het aanschaffen van meerdere schermen, veel te videobellen met collega’s en bijvoorbeeld door de aanschaf van een goede printer die uw werkdag soepel laat verlopen. 
Mobiele-hub

In de mobiele-hub draait het erom dat medewerkers volledig plaats onafhankelijk kunnen werken. Zo bent u dus niet meer gebonden aan kantoor, maar kan het werk ook onderweg plaatsvinden of in een café.

Wel is het belangrijk dat u bij alle bestanden kan, waar in de Cloud werken een ideale oplossing voor is. Maar hoe drukt u bestanden af wanneer u niet op werk of kantoor bent? Dan kunt u met wifi printen door een document te mailen naar uw printer.

 

Altijd kunnen printen, voor welke hub u ook kiest!
Alle vormen van hybride werken hebben met elkaar gemeen dat het te allen tijde belangrijk is om een printer tot uw beschikking te hebben. Met de Canon GX serie zit u altijd goed! De printer is ideaal wanneer je dagelijks grote volumes kleurdocumenten snel en betaalbaar wil printen. Ook zijn ze nog eens cloud-compatibel, waardoor de digitale transformatie in jouw bedrijf in snel tempo kan worden doorgevoerd. Bekijk ze in onze webshop.